Atentate în Europa. Bruxelles, un nou capitol dintr-un război care nu e al nostru!

La patru luni de la atentatele din Paris, unde şi-au pierdut viaţa 130 de persoane, în această dimineaţă un nou atac terorist a lovit oraşul Bruxelles, capitala politică a Uniunii Europene.

No credit - BI - Explosions dans les stations de métro Maelbeek et Schuman

La patru luni de la atentatele din Paris, unde şi-au pierdut viaţa 130 de persoane, în această dimineaţă un nou atac terorist a lovit oraşul Bruxelles, capitala politică a Uniunii Europene. Două explozii au avut loc la aeroport şi una într-o staţie de metrou. 34 de persoane şi-au pierdut viaţa, dar aceasta e doar o cifră provizorie.

Sâmbătă dimineaţa a fost arestat de autorităţile belgiene Salah Abdeslam, creierul atentatelor de la Paris. Se pare că ceea ce s-a întâmplat astăzi e o acţiune criminală planificată de acesta în cele patru luni în care a fost vânat fără succes de serviciile secrete din Franţa şi Belgia.

Salah Abdeslam nu este un imigrant, ci un cetăţean francez, născut în Belgia.

Marea problemă a Europei pare a nu fi cea provocată de imigranţii veniţi în urma războiului din Siria, ci de radicalizarea minorităţii islamice de pe teritoriul Europei. Sunt mulţi tineri neintegraţi, marginalizaţi, care văd în ISIS şi în conflictul religios o modalitate de afirmare.

Ceea ce se întâmplă azi în Europa e un eşec al politicii multiculturale impusă de guvernele de stânga în anii '70, o politică eronată, dar necorectată niciodată.

Dacă accepţi imigranţi, trebuie să te ocupi şi de integrarea lor, nu-i poţi izola, nu-i poţi marginaliza şi să te aştepţi ca aceştia să nu reacţioneze niciodată.

O persoană care decide să trăiască în altă ţară trebuie să se schimbe, să înveţe limba, să trăiască conform regulilor de acolo şi să adere la valorile culturale locale. Nu poţi distruge o libertate în numele alteia. Dar acum, s-a terminat. Din păcate, musulmanii la grămadă vor purta pe umeri întreaga durere provocată de atentatele criminale, puse la cale de nişte dezaxaţi.

Măsurile de securitate vor fi din ce în ce mai stricte.

Controalele la graniţe se vor înăspri, iar frica nu va fi înlăturată prea uşor dintr-o Europă ameninţată de un nou război religios.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod