5 ingrediente care lungesc o relaţie. Succes garantat!

În perioada Sărbătorilor se formează şi se destramă multe cupluri. Seria de petreceri reprezintă un bun mediu ca să-ţi faci o nouă relaţie, dar şi un prilej de controverse în cuplurile

În perioada Sărbătorilor se formează şi se destramă multe cupluri. Seria de petreceri reprezintă un bun mediu ca să-ţi faci o nouă relaţie, dar şi un prilej de controverse în cuplurile deja formate. Dar cum poate rezista o relaţie, ce se ascunde în spatele succesului unui cuplu şi ce duce la dezintegrarea lui?

Cred că sunt întrebări pe care fiecare dintre noi şi le-a pus de nenumărate ori. Mai jos o să încerc să prezint cinci constante din viaţa unui cuplu de lungă durată, dar trebuie să precizez că nu există soluţii magice şi totul depinde de cei implicaţi:

1. Libertate. Niciunul dintre parteneri nu trebuie să simtă că pierde ceva.

Ba, dimpotrivă trebuie să simtă că în relaţia în care se află câştigă şi se simte liber. E adevărat că trebuie să fie o libertate care nu provoacă suferinţă celuilalt.

2. Dragoste. Nimeni nu poate iubi tot timpul la fel ca la început. Acea explozie trebuie înlocuită cu o dragoste mai aşezată, mai puţin temătoare şi profundă. Dar dragostea trebuie să existe. Niciun cuplu nu poate supravieţui în lipsa ei.

3. Generozitate. Dacă priviţi cuplurile vechi, veţi observa că ambii parteneri sunt extrem de generoşi unul cu celălalt.

Se poate întâmpla ca un astfel de cuplu să pară egoist pentru cei din afară, dar partenerii au mare grijă unul de celălalt.

4. Înţelepciune. Cele mai multe cupluri se destramă din lipsa acestui ingredient. Înţelepciunea ambilor parteneri face viaţa extrem de plăcută în interiorul cuplului. Iar prima dovadă de înţelepciune e să nu-ţi dai ascultare impulsurilor. Furia şi violenţa nu au nicio legătură cu succesul unei relaţii.

5. Răbdare. Dacă priviţi în jur, veţi observa că o relaţie de lungă durată are la bază răbdarea partenerilor.

De cele mai multe ori cerem de la cei din jur mai mult decât cerem de la noi înşine. Ceea ce nu e corect. Răbdarea ajută întotdeauna la schimbarea percepţiei. Nimeni nu se schimbă peste noapte. Şi, în plus, dacă vrei s-o faci, în primul rând schimbă-te pe tine şi abia apoi spune-i partenerului că are o problemă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod