Supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv pot beneficia gratuit de recuperare prin fizioterapie

Federația Română a Asociațiilor de Fizioterapie oferă gratuit, prin intermediul membrilor săi, ședințe de recuperare prin fizioterapie supraviețuitorilor incendiului din clubul Colectiv.

“Cicatricile rezultate ca urmare a arsurilor suferite în timpul incendiului vor limita extrem de mult amplitudinea mișcărilor corpului ca urmare a faptului că pielea își pierde din elasticitate. De asemenea, din cauza perioadei lungi de imobilizare, mușchii se vor atrofia, iar pacienții pot dezvolta dificultăți în mișcare. În plus, afectarea căilor respiratorii și lipsa activității fizice vor conduce la dezvoltarea unor patologii ale sistemului cardiovascular”, explică Bogdan Goga, fizioterapeut în cadrul studioului de recuperare medicală Terapie pentru Mișcare.De asemenea, acesta susține că toate persoanele afectate de incendiul de la clubul Colectiv trebuie să urmeze ședințe de recuperare prin fizioterapie care vor ajuta la adaptarea organismului la grefele de piele și la recăpătarea funcționabilității corpului. “Ședințele de fizioterapie vor cuprinde elemente de kinetoterapie, terapie manuală, masaj, electroterapie și taping. Ne dorim să fim alături de supraviețuitorii tragicului accident de săptămâna trecută pe tot parcursul procesului de recuperare”, adaugă fizioterapeut Bogdan Goga.


Astfel, cei care doresc să beneficieze gratuit de ședințele de recuperare, sunt rugați să ia legătura cu reprezentanții Federației Române a Asociațiilor de Fizioterapie, la numerele de telefon 0722.839.882 și 0737.147.895 sau la adresa de e-mail secretariat@rofizioterapie.ro.

Inițiativa Federației Române a Asociațiilor de Fizioterapie face parte din demersurile de solidaritate ce au loc pe fondul tragicului incendiu produs în clubul Colectiv din București, în care peste 30 de tineri și-au pierdut viața.

Foto: letsrock.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod