Un asistent medical din Reșița este suspect de coronavirus. Românul a îngrijit 4 persoane bolnave într-un spital din Germania

Un asistent medical din Reșița este suspect de coronavirus. Românul a îngrijit 4 persoane bolnave într-un spital din Germania

Suspect de coronavirus, internat la Timișoara. Bărbatul a lucrat ca asistent medical în Germania, unde a îngrijit patru persoane infectate cu coronavirus.
Dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a declarat pentru Mediafax că este vorba despte un tânăr de 25 de ani care a lucrat ca asistent medical în Germania, la spitalul Trostberg.

Asistentul medical a intrat în contact cu patru persoane infectate cu coronavirus pe care le-a îngrijit până pe 5 februarie, iar în data de 7 februarie a revenit în țară.

Bărbatul a venit în Reșița, la părinții săi, a vizitat-o pe sora lui, la Gărâna, și a mers la schi la Semenic, în Caraș-Severin, potrivit digi24.ro.

Asistentul medical a început să se simtă rău, marți, prezentând febră, tuse ușoară, simptome specifice infecției cu coronavirus, astfel că a mers la spital.
Medicul care îl îngrijește a spus că i-a făcut mai multe analize. Testul de gripă a ieșit negativ, iar acum doctorii așteaptă rezultatele testului de coronavirus, care urmează să fie disponibile în a doua parte a zilei de miercuri. El se află acum în carantină în spitalul din Timișoara.

Pacientul va fi transferat la București pentru un tratament corespunzător, dacă infecția se confirmă. Cadrele medicale care au intrat în contact cu tânărul posibil infectat cu coronavirus sunt în carantină.
Și Spitalul din Reșița va intra în carantină dacă bărbatul are coronavirus.
 
Fără simptome, o persoană poate transmite virusul fără să știe că este infectată, ceea ce accelerează răspândirea noului coronavirus. În cazul Ebola și Sars (ultima epidemie provocată de un coronavirus în China) persoanele infectate sunt contagioase numai după apariția simptomelor. Stoparea răspândirii virusului devine și mai dificilă din cauza bolnavilor fără simptome.

Cazul unui bărbat din Anglia a atras atenția și îngrijorarea specialiștilor.
Omul de afaceri din Marea Britanie, care s-a infectat cu coronavirus în timpul unei călătorii în Asia, a transmis virusul la cel puţin 11 persoane din trei ţări, potrivit The Washington Post. Bărbatul a participat la o conferinţă de vânzări în Singapore, unde printre cei 100 de participanți s-a aflat şi un bărbat din Wuhan, oraşul din China în care a apărut coronavirusul. Fără să ştie că este purtător al virusului, britanicul a călătorit la o staţiune de schi din Franţa, unde a stat cu familia lui în perioada 24 - 28 ianuarie.
În locul respectiv, bărbatul a infectat, cel mai probabil, alte 11 persoane: cinci au fost descoperite în Franţa, patru în Marea Britanie şi una în Spania. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
12 Februarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod