TikTok nu este pentru copii! Video-ul extrem de violent care a ajuns pe rețeaua de socializare preferată de adolescenți

TikTok a devenit rețeaua de socializare preferata a adolescenților și chiar și a copiilor care au acces necontrolat la social media.
Un video extrem de violent a devenit recent viral pe rețeaua de socializare, în care apar scenele decapitării unui tânăr. 

Filmulețul a fost publicat de userul mayenggo3, care a fost ulterior blocat, și începe aparent inocent, cu o fată care dansează în fața camerei, purtând un maiou negru și pantaloni scurți albi. 

Câteva secunde mai târziu, apare o scenă extrem de violentă, în care câțiva bărbați care vorbesc limba spaniolă decapitează un tânăr.


Clipul a declanșat un val de indignare și mii de cereri ca TikTok să-și îmbunătățească securitatea și să prevină astfel de incidente.
TikTok este cea mai populară rețea de socializare în rândul adolescenților și copiilor, potrivit Daily Mail.

Un purtător de cuvânt al TikTok a cerut scuze pentru scăparea din sistemul de securitate în cadrul unei declarații pentru Newsweek despre incident. 

„Video-ul original a fost îndepărtat rapid, iar sistemele noastre detectează și blochează încercările de reîncărcare ale clipului pentru a stopa comportamentul malițios și înainte de a genera vizualizări. Cerem scuze celor din comunitatea noastră, inclusiv moderatorilor noștri, care au întâlnit acest conținut”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Un moderator TikTok a vorbit despre incident și a spus că persoana care a postat video-ul a „păcălit” sistemul de securitate bazat pe inteligența artificială (AI), editând clipul original după încărcare și adăugând ulterior scenele violente.

Serverele aplicației scanează automat video-urile postate pentru a elimina conținutul grafic.
Dar userii pot păcăli Inteligența Artificială prin editarea filmulețelor după ce le-au încărcat, putând să adauge orice tip de conținut într-un clip aparent inofensiv.

„Numai după ce un video ajunge la 500 de vizualizări este moderat de un om”, potrivit Newsweek, citat de Daily Mail. Scena șocantă a decapitării a fost preluată dintr-un video care a fost distribuit pe diverse platforme încă din anul 2019 și în care se presupune că apare un băiat în vârstă de 19 ani din Mexic, care este decapitat de câțiva bărbați într-o baie.

„Când există o amenințare pentru siguranța publică, suspendăm sau blocăm contul, iar atunci când se impune, raportăm incidentul autorităților”, se arată în regulamentul aplicației.
Nu este cunoscut dacă TikTok a contactat autoritățile pentru investigarea video-ului și a originii sale.

Nu este prima dată când un clip cu scene violente devine viral pe aplicație. În octombrie 2019, câteva conturi care aveau legătură cu ISIS au fost blocate după ce au postat clipuri în care erau prezentate scene de tortură și decapitări. În septembrie 2020, TikTok a ajuns din nou în atenția întregii lumi după ce un clip care prezenta sinuciderea unui bărbat a devenit viral. Și atunci, persoana care a postat s-a folosit de aceeași breșă de securitate, adăugând scenele șocante într-un video deja publicat.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
10 Iunie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod