(P) Nemții de la Bild o laudă pe Alexandra Botez: "Regina șahului cucerește scena pokerului"

Cel mai cunoscut ziar din Germania, Bild, a publicat un material în care prezintă trecerea pe care Alexandra Botez o are de la șah la poker. Alexandra Botez este o cunoscută influenceriță de pe Twitch, platformă pe care s-a consacrat prin stream-urile pe care le făcea la șah, alături de sora sa. De ceva timp, Alexandra a descoperit și pokerul și a început o carieră de jucătoare profesionistă.
Povestea sa stârnește constant atenția presei internaționale, iar ziariștii de la Bild au publicat recent un material despre ea. "Regina șahului cucerește scena pokerului", au titrat nemții.

"Aceasta a fost, probabil, cea mai inteligentă mutare pe care a făcut-o", a mai scris sursa citată, care amintește că Alexandra a devenit cunoscută pe Internet în 2016, după ce a început să facă stream-uri de șah. În prezent, are 1,3 milioane de urmăritori pe Twitch și este una dintre cele mai cunoscute femei din șah și poker. "Din acest an a descoperit încă un hobby pentru ea și are un succes important", a mai scris publicația germană.



Alexandra a jucat în luna februarie la un turneu live din Bahamas, iar în vară a intrat în bani la un eveniment din cadrul World Series of Poker și a câștigat peste 15 mii de dolari. Pasiunea pentru poker este relevată și prin stream-urile online pe care le face. Iar în luna decembrie, Alexandra va juca și la un turneu de 25.000 de dolari din categoria High Roller ce va avea loc în Bahamas.

Popularitatea de care se bucură i-a determinat pe cei de la 888poker să o coopteze în echipa de ambasadori. Licențiată și în România, platforma 888poker este una dintre cele mai populare alegeri ale jucătorilor de texas holdem poker din întreaga lume și una dintre companiile care organizează an de an o serie de festivaluri live în diverse orașe europene, printre care și București.

Cine este Alexandra Botez?


Alexandra Botez s-a născut în Dallas, a fost crescută în Vancouver, iar părinții săi sunt români. Ea a descoperit șahul la vârsta de 6 ani, iar încă din primii ani de viață a avut rezultate notabile și a devenit campioană națională. Tatăl său a fost cel care a învățat-o să joace șah, iar de la el a descoperit și spiritul competitiv.

La vârsta de 15 ani, a câștigat Campionatul Național din SUA pentru fete, iar în 2017 a obținut titlul de Maestru Internațional Feminin. A reprezentat Canada în turnee din toată lumea, însă ascensiunea adevărată a început în 2016, după ce a descoperit platforma de streaming Twitch și a început să facă transmisii live împreună cu sora sa, Andrea.

În 2020, aprofundat și mai mult jocul de poker, iar abilitățile pe care le avea din șah au ajutat-o enorm. Este cunoscut faptul că jucătorii buni la șah au o șansă mai bună în poker, iar Alexandra este un exemplu cât se poate de relevant în acest sens. Ce-i drept, până acum nu a avut rezultate deosebite însă este abia la început de drum, iar viitorul se anunță promițător pentru ea.


"M-a învățat tatăl meu. Bine, tot el m-a învățat să joc și șah, îți dai seama că e îndrăgostit de ambele. Se juca online împotriva colegilor de la muncă și, într-o seară, m-a rugat să joc în locul său. Norocul începătorului sau nu, s-a dovedit că am reușit să câștig. Îți dai seama că s-a lăudat la muncă în fața lor. Am început să joc mai mult cu prietenii, m-a prins destul de târziu, abia după un an, iar acum scurt timp am fost invitată la WPT ca influencer. Mi-a plăcut să învăț de la oameni care au avut succes la poker și am ajuns să mă îndrăgostesc și eu de joc", a spus Alexandra Botez pentru Gsp.ro.

Performanța de la World Series of Poker, unde a luat parte la Main Event, i-a dat încredere și a convins-o să joace în continuare poker în competiții importante. Ea a terminat Main Event-ul pe locul 1.040 și a plecat acasă cu un cec în valoare de 17.500 de dolari. Ulterior, a afirmat că s-a bucurat de experiență și de faptul că a putut fi la un loc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod