Noi restricţii în București: Se închid barurile, cluburile și discotecile

Prefectul Capitalei a anunțat că, de miercuri, în București se închid barurile, cluburile și discotecile, spații care nu fuseseră incluse în decizia inițială privind restricțiile impuse de înmulțirea cazurilor de Covid-19.
"Barurile, cluburile şi discotecile nu erau incluse în decizia iniţială, drept care prima decizie vizează închiderea acestora. S-a emis propunerea de interzicere a jocurilor de noroc, cu excepţia pariurilor şi a loteriilor unde se eliberează bilet", a anunţat prefectul Capitalei.

Întrebat dacă este posibilă închiderea şcolilor în Capitală, prefectul Capitalei a precizat că "deocamdată nu", dar lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să se protejeze, relatează Mediafax.

"Dacă rata de incidenţă ajunge la 3 vor fi luate măsuri extreme.
Starea de urgenţă se adoptă însă de către CNSU. Eu am spus că ne putem aştepta. Ieri, incidenţa pe Bucureşti era 1,86 la mia de locuitori"
, a mai spus Gheorghe Cojan.

Prefectul Capitalei a spus că este posibilă carantinarea sectoarelor dacă indicele creşte, iar noi restricţii se vor putea aplica de luni.

"Luni vom şti cât este noua rată de incidenţă şi vom vedea. Voi solicita incidenţa defalcată pe sectoare"
, a declarat acesta.

O nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a avut loc pentru ca autorităţile să impună noi restricţii în Capitală, precum închiderea sălilor de jocuri de noroc.


Marţi seară autorităţile au decis ca începând de astăzi în Capitală să se închidă restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole şi saloanele în care se organizează evenimente, dar nu și sălile de jocuri de noroc.

De asemenea, este obligatorie purtarea măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod