Monica Bârlădeanu, printre nominalizaţii Festivalului de la Veneţia

Românca face parte din distribuţia peliculei italiene "Maternity Blues", de Fabrizio Cattani, film selectat în secţiunea competiţională Controcampo italiano a Festivalului de la Veneţia.
Românca face parte din distribuţia peliculei italiene "Maternity Blues", de Fabrizio Cattani, film selectat în secţiunea competiţională Controcampo italiano a Festivalului de la Veneţia. "Maternity Blues" spune povestea a patru femei diferite, însă legate de o culpă comună: infanticidul. Ele sunt internate împreună şi trăiesc o "condamnare mai ales interioară", legându-şi fiecare propria culpă de cea a alteia, se împrietenesc, îşi fac confidenţe şi se consolează, apărând într-o lumină de "vinovate inocente", potrivit cinemaitaliano.info, citat de Mediafax.

Subiectul filmului a fost inspirat din cartea Graziei Verasani - "From Medea". "Este o poveste emoţionantă.
Sunt patru femei care au sentinţe finale şi definitive, sunt declarate instabile. Este motivul pentru care ele se află internate în secţia psihiatrică a unei închisori. Sunt acuzate din infanticid şi au fost declarate mai puţin în deplinătatea capacităţilor lor mintale"
, a detaliat pentru MEDIAFAX Monica Bârlădeanu povestea care stă la baza filmului "Maternity Blues".

Monica Bârlădeanu este model şi actriţă, iar cariera ei include apariţii în producţii internaţionale, precum serialul american de succes "Lost" sau comedia "Buds for Life", şi roluri în filme româneşti, precum "Moartea domnului Lăzărescu", în regia lui Cristi Puiu.

Totodată, Monica Bârlădeanu a fost protagonista filmului "Francesca", debutul regizoral al lui Bobby Păunescu, ce a avut premiera în competiţia Orizzonti a Festivalului de la Veneţia din 2009.
Actriţa a mai jucat şi în pelicula "Vallanzasca - Gli angeli del male", în regia lui Michele Placido, care a avut premiera tot la Veneţia, anul trecut.

De asemenea, în prezent, Monica Bârlădeanu filmează la "Diaz", în regia lui Daniele Vicari, iar începând cu sfârşitul lunii octombrie actriţa va fi implicată în proiectul cinematografic "Itaker", al cunoscutului cineast Michele Placido. "Vor urma alte două proiecte, la sfârşitul lui august şi la sfârşitul lui octombrie, dar încă nu pot să le fac publice", a mai spus Monica Bârlădeanu.


29 Iulie 2011
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod