Marea Britanie are un ministru pentru singurătate

Marea Britanie a numit un ministru pentru singurătate, care a fost delegat să se ocupe de realitatea tristă a vieții moderne, după cum a afirmat premierul Theresa May. Însă de ce au nevoie britanicii de un ministru pentru singurătate? Iată la ce concluzie s-a ajuns!

De ce este nevoie de un ministru pentru singurătate?


Anul trecut, o comisie britanică a ajuns la concluzia că aproape nouă milioane de persoane din Marea Britanie se simt singure adesea sau mereu. Singurătatea este o condiție care poate avea repercusiuni asupra stării generale de sănătate. Conform publicației New York Times, Theresa May a declarat înainte de a-l desemna pe ministrul Tracey Crouch că vrea să se confrunte cu această provocare din societatea noastră și vrea să ia măsuri pentru a aborda singurătatea suferită de vârstnici, de cei care au pierdut pe cineva drag, de oamenii care nu au pe cineva cu care să vorbească sau cui să împărtășească gândurile și experiențele lor.

Medicii au avertizat populația că izolarea socială reprezintă o epidemie aflată în creștere, care poate avea consecințe fizice, mentale și emoționale.
Aceasta a fost asociată cu un risc crescut al bolilor de inimă, diabetului, cancerului și multor alte afecțiuni. Singurătatea s-a dovedit a fi mai rea pentru sănătate decât fumatul a 15 țigări pe zi, după cum a declarat Mark Robinson, conducătorul Age UK, cea mai mare organizație nonprofit din Marea Britanie care lucrează cu persoane în vârstă. Potrivit cercetărilor guvernului, aproximativ 200.000 de persoane în vârstă din Marea Britanie nu au mai purtat o conversație cu un prieten sau cu o rudă de mai mult de o lună. 

Comisia Jo Cox pentru Singurătate, care a fost înființată de parlamentarul Jo Co înainte de a murit în 2016, a cerut guvernului să numească un ministru care să se ocupe de această problemă care afectează întreaga lume.
iulia-mirica
7 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod