Kobe Bryant a murit din cauza unei decizii riscante. Primele imagini de la locul accidentului

Elicopterul în care se aflau Kobe Bryant și fiica acestuia a zburat pe ceață densă, deși autoritățile nu recomandau decolarea în aceste condiții. Pilotul a fost avertizat că aparatul se afla prea jos.

Accidentul în care și-a pierdut viața Kobe Bryant s-a produs în condiții de ceață densă. În ciuda recomandării poliției din Los Angeles de a nu decola, elicopterul privat Sikorsky S-76 s-a ridicat de la sol și s-a prăbușit duminică dimineața în Calabasas, California, într-o zonă deluroasă situată în spatele reședinței starletei Kim Kardashian, relatează Daily Mail.

Fostul star al echipei de baschet Los Angeles Lakers, în vârstă de 41 de ani, a murit împreună cu fiica lui de 13 ani, Gianna. La bord se aflau alte șapte persoane care au decedat în accident.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Los Angeles, Josh Rubenstein, a confirmat că zborul a avut loc în condiții dificile: "Condițiile meteo nu întruneau standardele minime pentru a zbura", a declarat el.



Primele informații arătau că în accident au murit cinci persoane, dar ulterior bilanțul a crescut la nouă victime - printre care se numără pilotul elicopterului, Ara Zobayan, John Altobelli, antrenor de baseball la colegiul Orange County College, soția acestuia, Keri, și fiica lor, Alyssa, precum și fiicele antrenoarei de baschet Christina Mauser.

Kobe Bryant se îndrepta spre academia Mamba, pe care el a fondat-o, în Thousand Oaks, pentru un turneu de tineret la care urma să participe fiica lui și colega acesteia, Alyssa.

Ce arată datele de zbor


Ancheta se concentrează pe aflarea cauzei prăbușirii elicopterului.

Deocamdată se știe că pilotul a luat legătura cu turnul de control de la aeroportul Burbank înainte de ora locală 10:00. Datele de zbor arată că în jurul orei 9:40 elicopterul s-a îndreptat spre o zonă deluroasă din sud. Cinci minute mai târziu, aparatul s-a prăbușit în apropiere de casa în care locuiește Kim Kardashian.

Parametrii indică faptul că aparatul a avut probleme tehnice în timp ce se afla deasupra grădinii zoologice din Los Angeles, iar înregistrarea convorbirii cu turnul de control aerian sugerează că situația s-a agravat cu puțin timp înaintea impactului cu solul.

În înregistrarea audio cu turnul de control se aude cum pilotul este avertizat că zboară prea jos pentru a fi urmărit de radar, dar discuția are loc pe un ton normal și totul pare în regulă în timp ce pilotul pare că se descurcă în condiții de ceață, relatează Daily Mail.

Datele de zbor arată că elicopterul deținut de Island Express Holding Corp. a decolat de pe aeroportul John Wayne din Orange County, iar ultimul semnal de zbor a fost emis după 39 de minute. Aparatul urma să aterizeze pe aeroportul San Gabriel Valley din El Monte.

Elicopterul a zburat de câteva ori în cerc la est de autostrada 5, lângă Glendale. Întrucât controlorii de trafic aerian au observat că vizibilitatea este redusă lângă Burbank.

Ei au ținut elicopterul Sikorsky S-76 în aer și au permis altor aparate să zboare pe culoar, apoi i-au dat permisiunea de zbor pe traseul autostrăzii Interstate 5, apoi spre vest, urmând Route 101, autostrada Ventura.

Victimele nu au avut nicio șansă


Conform Flightradar24, în jurul orei 9:40, elicopterul a întors spre sud-vest și a urcat la peste 600 de metri altitudine deasupra nivelului mării. Apoi a pierdut altitudine și s-a prăbușit. Impactul s-a produs la o viteză de 296 de kilometri pe oră, după o coborâre de peste 1,2 kilometri pe minut, arată datele Flightradar24. Impactul a fost foarte puternic, iar bucățile din elicopter s-au împrăștiat pe o zonă de mărimea unui teren de fotbal.

Un martor ocular al accidentului a declarat că nu a auzit vreun zgomot ciudat al motorului. Scott Daehlin s-a numărat printre primii martori care au anunțat autoritățile despre accident, a declarat pentru People: "Părea că zbura bine." El a adăugat că vizibilitatea redusă pare să fie cauza prăbușirii.



Pompierii din Los Angeles County au fost alertați de un grup de cicliști care au anunțat că văd o coloană de fum. Accesul spre locul accidentului este dificil, iar autoritățile au anunțat că ar putea dura câteva zile până vor recupera toate cadavrele.

Elicopterul zbura prea jos


Localnicii au declarat că au auzit zgomotul unui aparat de zbor, apoi o bubuitură.

"Era foarte ceață, așa că nu se vedea nimic. Dar am auzit ceva zburând, apoi un bum", a spus Colin Storm, care locuiește în zonă.

"Stăteam pe canapea când am auzit ceva trecând pe deasupra acoperișului. M-am mirat că zboară așa de jos azi. Cred că era la doar 30 de metri deasupra, iar acoperișul casei se clătina. Nu-mi dau seama de ce un elicopter ar zbura așa de jos"
, a spus pentru People un alt locuitor din Calabasas, Matt Graham.

Fostul pilot Kurt Deetz a declarat pentru Los Angeles Times că vremea nu era deloc bună și că aceasta ar fi cauza prăbușirii, dar cedarea catastrofale a ambelor motoare ale aparatului nu ar fi trebuit să se întâmple.

Gianna, „băiatul“ lui Kobe Bryant


În urma lui Kobe Bryant au rămas soția, Vanessa, și celelalte trei fiice - Natalia, Bianca și Capri, născută în vara anului trecut. În 2018, fostul campion îi spunea lui Jimmy Kimmel că Gianna Maria vrea să joace în NBA și că fanii îi spuneau că trebuie să facă și un băiat căruia să-i lase moștenirea sa, dar cum Gianna era pasionată de baschet, el le spunea: "Păi am deja asta."



Mai multe personalități din lumea sportului și-au exprimat regretul după moartea neașteptată a lui Bryant. Printre acestea se numără și fostul jucător român de baschet, Gheorghe Mureșan, care a transmis condoleanțele sale familiei Bryant, dar și Nadia Comăneci, Simona Halep și Gheorghe Hagi.

Născut la 23 august 1978 în Philadelphia, Pennsylvania, Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari jucători de baschet din lume.

Prenumele său, "Kobe", a fost inspirat de denumirea celebrei fripturi japoneze, un preparat care a impresionat-o pe mama sa.

Bryant şi-a petrecut întreaga carieră la echipa Los Angeles Lakers. A câştigat de cinci ori campionatul NBA (2000, 2001, 2002, 2009 şi 2010) și a fost inclus de 18 ori în echipa All-Star. În 2008, el a fost desemnat cel mai bun jucător NBA (n.red. NBA MVP). La Jocurile Olimpice din 2008 şi din 2012, a câştigat medalii de aur, făcând parte din echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii. Bryant s-a retras în 2016, după 20 de sezoane cu Lakers.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod