Fetiță de 9 ani luată cu mascații de la Baia de Aramă ca să fie trimisă în America

O fetiță de numai 9 ani a fost luată cu mascații din camera ei ca să fie trimisă în America. "Mami, nu vreau să plec!", striga Sorina, agățându-se de hainele femeii care a crescut-o.
În această dimineață, au fost publicate mai multe imagini la Baia de Aramă, în Mehedinți, unde mai mulți polițiști au intrat cu forța în casa unor localnici, împreună cu angajați ai asistenței sociale, pentru a ridica fetița de 9 ani din casa în care a crescut.

"Am fost sesizat cu privire la cazul fetiței de 8 ani din Baia de Aramă, care a fost luată de autorități pentru a fi trimisă în SUA. Fetița a fost abandonată de familia biologică și crescută de o familie de asistenți maternali, timp 7 ani.
Aceștia și și-au exprimat dorința de a o adopta, însă DGASPC a încuviințat adopția către un cuplu de români din Statele Unite în locul asistenților maternali care o crescuseră.
Comunitatea locuitorilor s-a mobilizat în favoarea rămânerii copilului în familia de asistenți maternali care îl are în îngrijire. Vedeți aici un video în care se poate vedea cum autoritățile încearcă s-o ia pe fetiță, împotriva voinței ei, de lângă oamenii care au crescut-o pentru a o încredința familiei de adopție.
Întrucât mai multe persoane mi-au cerut să intervin, solicit oficial Autorității Naționale de Protecție a Copilului și Avocatului Copilului să declanșeze de urgență o anchetă în acest caz.
Cred că sunt mai multe circumstanțe care fac necesară această anchetă, dusă de autorități din exteriorul județului.
ANPDCA și Avocatul Copilului au dreptul să intervină pe căi oficiale în acest caz și le cer să ia toate măsurile necesare pentru protejarea interesului superior al copilului.
Voi reveni cu alte informații atunci când voi fi primi un răspuns din partea acestor instituții." - declară senatorul USR Vlad Alexandrescu pe pagina oficială de Facebook.

 
Sursă foto: Facebook/Mădălin Daniel
 
 
 
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
21 Iunie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod