Consultatii gratuite pentru studenti

Consultații gratuite pentru studenți, în Luna de Luptă împotriva Acneei

Această inițiativă este menită să îi ajute pe studenți să găsească soluțiile potrivite de tratament pentru acnee, o afecțiune care, deși nu pune în pericol sănătatea, atrage stigma celor din jur și scade gradul de încredere de sine.
În perioada 15 noiembrie-15 decembrie, studenții beneficiază de un consult gratuit menit să identifice cauzele problemei și de un plan de tratament adecvat pentru acnee.

„De-a lungul practicii medicale, am întâlnit foarte mulți pacienți cu acnee dezorientați, resemnați după o serie de tratamente eșuate. Din păcate, acneea este o afecțiune care nu lasă doar urme fizice, ci mai ales cicatrici psihice, care pot avea un impact mare asupra dezvoltării personale, îndeosebi la vârste mai fragede.
Am ales să lansăm această campanie în contextul apropierii Sărbătorilor, atât pentru că este luna cadourilor, cât mai ales pentru faptul că la sfârșit de an, foarte multe persoane sunt preocupate de sănătate, pentru a intra cu bine în noul an. Oferim gratuit primul pas, pentru că vrem să le arătăm, astfel,  pacienților că acneea nu este o boală cu care trebuie să trăiască toată viața”
, a declarat Dr. Lucian Russu, medic dermatolog și fondator al lanțului de clinici Bioderm din Capitală.


Iniţiativa face parte din campania „Good bye, acnee!”. Pentru a beneficia de aceste servicii, studenții trebuie să se prezinte la clinica Bioderm din Strada Mihai Eminescu, nr. 42 din Bucureşti cu voucherul printat de campanie, disponibil aici, și cu carnetul de student.

Acneea afectează 90% dintre tineri, potrivit statisticilor, fiind cea mai frecventă afecțiune în rândul acestora. Cauza principală a apariției acneei este flora microbiană de la nivelul pielii și a foliculului pilos, în special Propionibacterium Acnes.
Propionibacterium Acnes este un bacil care trăiește în partea profundă a foliculului și care are un rol mare în producerea leziunilor inflamatorii din acnee. Terenul specific acneicilor, caracterizat prin îngrășarea pielii și modificarea microclimatului de la nivelul pielii favorizează colonizarea masivă cu bacilul Propionibacterium Acnes. Deși este o infecție bacteriană, acneea se poate trata și prin alte metode decât cu antibiotice, medicamente care au un impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, digestiv și întregului organism.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod