Cod portocaliu de viscol în Bucureşti şi 11 judeţe, cod galben de ninsori în alte 14 judeţe

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi, 5 ianuarie, o avertizare cod portocaliu de viscol în București şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea.
Viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70 - 85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

Avertizarea este valabilă pentru 6 ianuarie, între orele 02.00 - 18.00.

De asemenea, pentru alte 14 județe a fost emisă o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ și local viscolite. Aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Județele aflate sub avertizare cod galben sunt Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj, Mehedinți.

Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50 - 70 km/h.
În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80 - 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Avertizarea este valabilă în intervalul 5 ianuarie ora 22.00 – 6 ianuarie, ora 20.00
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
5 Ianuarie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod