Aventour 2023. Ziua 3: Am schimbat anvelope Continental și am pus steagul pe turbinele eoliene CEZ

Să faci pană nu e niciodată plăcut! Să te prefaci că faci pană și să te distrezi în acest timp, e cu totul și cu totul altceva. Acest tip de distracție ne-a fost oferit în a treia zi de Aventour de către partenerul nostru de bază, Continental Anvelope România. A doua parte a zilei am petrecut-o în parc, unul foarte, foarte special - parcul eolian CEZ.
Ziua a treia de Aventour a început cu o probă practică de o importanță esențială în viața oricărui șofer: să rezolve o pană. Dar, după cum am spus, doar ne-am prefăcut că avem pană, așa că fetele au concurat pentru demontarea unei anvelope, concurs pus la cale în complicitate cu partenerul Aventour, Continental Anvelope România. 
 
 
 
Fetele au fost chemate în parcarea de la Novum by the Sea pentru această surpriză!
 
 
A fost mai mult amuzant decât dificil pentru că fetele s-au descurcat incredibil de bine. Proba a fost contracronometru și cele 5 albinuțe de 50 de puncte au fost câștigate de Ioana Grama cu timpul de 1 minut și 26 de secunde. Reușeați voi mai repede?
 
 
 
După ce am pus totul la loc și ne-am asigurat că sunt prezoanele strânse bine, am plecat de la Novum by the Sea spre Fântânele Cogealac unde ne așteptau partenerii noștri de la CEZ cu o surpriză de proporții pentru fete!
 
 
 
În Dobrogea, în zona comunelor Fântânele, Cogealac și Grădina, CEZ a construit cu 1,1 milioane de euro un parc eolian care poate produce până la 600 MW de energie verde, cu 240 de turbine de 2,5 MW. 
 
 

Pus în funcțiune în 2012, parcul eolian CEZ a fost multă vreme cel mai mare parc eolian din Europa și are în CV câteva evenimente în premieră modială.
 

2019 - primul DJ care a mixat de pe o turbină eoliană

 
În 2019, muzica electronică a răsunat în parcul eolian CEZ de SUS, chiar de la 100 de metri înălțime. Evenimentul a marcat o premieră mondială! DJ-ul român, Alex Parker, a mixat peste 5 ore pe una dintre turbinele eoliene din parc, îmbinând muzica și energia verde. Echipamentele, pupitrul și mixerul DJ-ului au fost alimentate cu energia produsă de parc, iar inițiativa a marcat misiunea CEZ de a ridica gradul de conștientizare în rândul generațiilor actuale și viitoare asupra importanței utilizării surselor alternative de producere a energiei electrice. 

 

2020 - primul DJ performance din lume pe un catamaran și trei veliere în largul Mării Negre, alimentat cu energie verde 

 
CEZ a continuat să promoveze și să încurajeze consumul responsabil de energie și de resurse naturale regenerabile și în anii următori. În 2020, sezonul estival a fost marcat de o nouă premieră mondială facilitată de CEZ: primul DJ performance din lume desfășurat în largul Mării Negre pe un catamaran și trei veliere, alimentat cu energie 100% regenerabilă. Pe tot parcursul actului artistic, s-a folosit doar energia verde produsă de vânt și apă, atât pentru mișcare, cât și pentru alimentare.

  

2021 - primul videoclip filmat 100% cu energie verde

 
În 2021, parcul eolian CEZ i-a avut invitați pe membrii trupei Vama și a bifat și primul videoclip filmat 100% cu energie verde.
 
 
 

2023 - Prima vizită Aventour: 8 femei influencer au urcat în două turbine eoliene 

 

Pe 5 iunie 2023, s-a mai adăugat o premieră în CV-ul parcului eolian CEZ: fetele din Aventour au urcat pe două turbine eoliene. Aceasta este surpriza de proporții (în înălțime) pe care au pregătit-o partenerii noștri de la CEZ. 

Despre parcul eolian, consumul responsabil de energie și resurse naturale regenerabile le-a povestit fetelor Ondrej Safar, CEO CEZ România, înainte de a începe pregătirea. La final, fetele au dat ”lucrare de control”! Au avut de datun test de cunoștințe din detaliile aflate de la Ondrej Safar 
 
 
 
După un training serios susținut de oamenii turbinelor, fetele au avut un nou concurs: echiparea corectă în cel mai scurt timp.  
  
 
 

Ondrej Safar a supravegheat atent acțiunea și a arbitrat toate probele. A urmat proba practică, de urcat:
 
 
 

Plaja fără nisip

 
 
 
La coborâre, ce credeți? Provocările nu s-au încheiat aici. A urmat testul CEZ, o nouă posibilitate de a aduna puncte în lupta pentru trofeul Aventour de anul acesta.
 
 


Iată filmul zilei a treia:

 

 

  


 

Ce spun fetele despre mașini

 

Ioana Grama și Krista Baias despre Renault Austral

”A devenit deja o tradiție să mă reîntâlnesc cu un model Renault în Aventour. Spun asta, pentru că una dintre primele mașini pe care le-am condus a fost un Renault Clio. De care am fost foarte atașată.
Cred că “de vină” este și un drum cu peripeții prin Ucraina.
Austral este, însă, din altă lume. Arată bine, actual, e o mașină frumoasă, cu aspect premium. Și se simte asta și al interior. Mi-a plăcut că am putut să caut pe Google Maps după numele unui restaurant din Cluj. Fără să mă gândesc la adresă. Renault a evoluat mult.”
 

Sânziana Negru și Sorina Brumariu despre Audi Q8 e-tron

 
”Audi a fost mereu o surpriză plăcută. În toate cele 3 ediții Aventour. Nu ai ce să îi reproșezi. Chiar dacă lumea se sperie de electrice, noi am condus-o fără probleme. Totul e atât de natural. Și e atât de seren.
Uneori nici nu știi cu ce viteză rulezi. Deci trebuie să ai grijă. Bateria are o autonomie confortabilă așa că ne-am bucurat de toți caii putere. Mașinile electrice sunt deja o realitate.”
 

Laura și Bianca Giurcanu despre Peugeot 408

 
”Este a doua oară când mă întâlnesc cu noul Peugeot 408 și pot să spun că mi-a făcut plăcere să îl conduc, la fel ca prima oară. Mi se pare o mașină foarte bine închegată, cu un spate foarte arătos. Noul Peugeot 408 poate fi foarte agil atunci când calci pedala de accelerație și intri mai încrezător într-un viraj.”
 

Prăjiturela și Alexandra Boca în Mercedez AMG SL63

 
”Mercedes-AMG SL63 ne-a transpus într-un film cu Sophia Loren. Atâta că noi nu ne plimbam cu o decapotabilă pe Coasta Amalfitană, ci pe drumurile care șerpuiesc prin Podișul Dobrogei. Un peisaj impresionant, de care ne-am bucurat, din plin, cu plafonul coborât.
Motorul V8 cu 585 de cai putere și sunetul pe care îl face te îmbie să calci mai tare pedala de accelerație, dar cifrele arătate de vitezometru și cele de pe indicatoarele rutiere te readuc imediat cu picioarele pe pământ.”
 
 
 
 
Aventour la feminin by Textar poate urmărit după hashtagul #Aventour, pe paginile de Facebook Eva și Automarket sau pe conturile Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini, clipuri și povești din timpul turului. Și, bineînțeles, și pe conturile fetelor implicate în proiect.
 

3-6 mai

Un proiect:
Eva și Automarket

Prezentat de:


Parteneri:


 
 
 
 
Follow:
 
#Aventour 
  
   

 

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod