Un director și-a donat salariul pe un an pentru a-și ajuta angajații în timpul pandemiei

Când pandemia de coronavirus a ajuns în Statele Unite în luna martie, Kent Taylor, directorul unui lanț de restaurante, a sărit imediat în ajutorul angajaților săi aflați în dificultate.
Taylor, care este și fondatorul lanțului de restaurante pe care îl conduce, a cumpărat mănuși, măști și ochelari de protecție pentru muncitorii din cele peste 600 de restaurante pe care le deține. De asemenea, a creat un fond de solidaritate pentru angajații săi din lanțul de restaurante Texas Roadhouse.

Directorul și-a donat salariul pe un an și bonusurile, ajungând în total la o donație de aproximativ 800.000 de dolari. Și chiar dacă afacerea a trecut prin dificultăți din cauza faptului că toate restaurantele sunt închise în timpul pandemiei, Taylor nu le-a tăiat salariile angajaților săi.

Așa am fost crescut.
Am făcut ceea ce am simțit că este corect să fac. Este genul acela de perioadă în care trebuie să perseverezi, să gândești diferit și să ai grijă de cei care îți sunt alături. Trebuie să-i încurajezi și împreună să mergeți mai departe”
, a declarat Kent Taylor pentru revista People.


Acesta a contribuit cu 5 milioane de dolari la un fond de solidaritate, pe care l-a creat în urmă cu 18 ani pentru a-și ajuta angajații în caz de urgențe, printre care plata chiriei sau a ratelor la bănci, ajutor de înmormântare sau cheltuieli medicale.

Citește și: Povestea adolescentei care a trăit pe străzi, dar a reușit să termine facultatea cu cea mai înaltă distincție

Am făcut acest fond pentru a-i susține pe oamenii noștri care au un deces în familie sau au nevoie de bani pentru o operație.
Angajații au contribuit cu cât au putut, chiar și cu 10 dolari, pentru a ne ajuta unii pe ceilalți în perioade dificile”
, a declarat Taylor.

Omul de afaceri a observat că mulți dintre muncitorii săi apelau la acel cont pentru ajutor, iar fondurile începeau să scadă rapid, ceea ce l-a determinat să doneze 5 milioane de dolari din banii săi.

Am 64 de ani și le spun 'copii' celor care au sub 55 de ani. Prin urmare am 70.000 de copii, de care simt că trebuie să am grijă”, a spus bărbatul despre angajații săi. „Îi consider ca făcând parte din familie și vreau să am grijă de familia mea. Așa privesc eu lucrurile”, a adăugat Kent.

Deși în prezent este un prosper om de afaceri, știe ce înseamnă dificultățile vieții.
Tocmai greutățile pe care le-a întâmpinat în trecut l-au determinat să-i ajute pe ceilalți. În anii '90, când afacerea sa era la început, Taylor își creștea singur cele două fiice și era nevoit să apeleze la ajutorul financiar al părinților săi. Pentru o vreme a fost nevoit să se mute împreună cu părinții pentru a face față cheltuielilor.

Dacă ești la pământ la un moment dat, îți amintești toată viața. Mulți oameni cred că uiți atunci când reușești mai târziu în viață, dar acele momente îți rămân în minte. De aceea vrei să ajuți la rândul tău așa cum ai fost ajutat”, spune omul de afaceri.

Taylor a mai povestit că eforturile sale au fost întâmpinate cu multă recunoștință și a primit sute de scrisori de mulțumire.
Unele dintre ele l-au făcut chiar să plângă. El speră ca generozitatea sa să-i inspire pe oameni să ajute la rândul lor. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
25 Iunie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod