Dacris: Dan Fați, CEO-ul companiei, a câștigat titlul de ”Professional of the Year” la European Office Products Awards

Dan Fați este cel mai important leader de business din Europa în zona de office supplies. În condiții de pandemie, compania Dacris a reușit să mențină aceeași cifră de afaceri ca în 2019, cu creșterea profitabilității, datorită extinderii portofoliului de produse.

CEO-ul Dacris a primit premiul ”Professional of the Year” la Gala ”European Office Products Awards” (EOPA). Dacris este o companie specializată în importul, distribuția și comercializarea produselor pentru birou.

Dan Fați, CEO-ul Dacris, este câștigătorul ”European Office Products Awards” (EOPA), cea mai importantă distincție pentru piața europeană de produse și servicii pentru birouri. Astfel, Dan Fați a fost ales leaderul de business din zona de office supplies cu cele mai deosebite realizări, la nivel european, în 2020.

Spre deosebire de anii precedenți, când totul se desfășura într-o gală, la Amsterdam, câștigătorii celei de-a XX-a ediții a ”European Office Products Awards” (EOPA) au fost desemnați în cadrul unei ceremonii pe Zoom, la finalul săptămânii trecute.

Dan Fați, co-fondatorul Dacris, a câștigat premiul ”Proffesional of the Year”. Criteriile de selecție pentru această categorie au fost profesionalism, inovație, abilități de leadership și contribuție directă la dezvoltarea business-ului. CEO-ul Dacris a obținut punctaj maxim pentru fiecare dintre aceste categorii.

„Mă simt onorat să primesc această distincție, în special într-un an în care știu, din proprie experiență, că toții leaderii de business au făcut eforturi extraordinar de mari pentru a-și putea păstra companiile pe linia de plutire. Să facem lucrurile să se întâmple, aceasta a fost deviza mea în anul precedent și în toți cei 27 de ani de când am pornit Dacris. Sunt foarte bucuros că, într-un an atât de greu și atât de solicitant pentru noi toți, am reușit, în primul rând, să ne menținem cei peste 250 de colegi din Dacris sănătoși. Acesta a fost un mare câștig al nostru, pentru că am putut să ne focusăm pe motivarea echipei și eficientizarea modului de lucru hibrid: birou – acasă”, a declarat Dan Fați.

Premiile ”European Office Products Awards” (EOPA) sunt organizate anual de către OPI, cea mai mare rețea globală de informații, studii de piață și analize din domeniul office supplies, înființată în 1991.


 
”2020 a fost un an foarte complicat pentru noi toți, tocmai de aceea suntem și mai mândri că am putut organiza premiile EOPA și în aceste condiții extraordinare.

Aceste distincții sunt întotdeauna o oglindă a industriei noastre, care găsește întotdeauna resurse extraordinare de adaptare. Am învățat extrem de mult de la fiecare câștigător EOPA în parte și aș vrea să le mulțumesc tuturor încă o dată pentru acest lucru. Suntem onorați să cunoaștem atâția oameni care fac diferența în business-urile lor”, a declarat Steve Hilleard, CEO OPI.  

Ce a însemnat business-ul Dacris în 2020


La fel ca în timpul crizei din 2008, anul 2020 a fost un an bun pentru Dacris pentru a regândi modelul de business. „Cum în martie 2020 peste 80% dintre oamenii din clădirile de birouri au început să lucreze de acasă, business-ul nostru a fost afectat instant. Am reușit să ne repoziționăm imediat, prin extinderea și diversificarea portofoliului de produse. În momentul de vârf al pandemiei, a fost o nevoie acută pentru produsele de protecție, mai ales pentru partenerii noștri cu oameni în linia întâi: retailerii de produse alimentare, magazinele de mari suprafețe, fabricile sau filialele de bănci. Am reușit să achiziționăm, uneori cu eforturi supraomenești, produsele anti-Covid cerute pe piață, cu respectarea foarte strictă a legilor de certificare.
Dar cel mai important a fost să transmitem tuturor colegilor că suntem împreună și vom ieși din această perioadă mai puternici. Iar, prin intermediul lor, să dăm încredere clienților, furnizorilor și partenerilor Dacris că suntem prezenți și împreună găsim soluțiile cele mai bune. Tocmai de aceea sunt foarte mândru de ceea ce echipa Dacris a reușit să realizeze în vremuri în care totul părea imposibil”, a mai spus Dan Fați.

Printre deciziile importante luate de CEO-ul Dacris în 2020 a fost și creșterea capacității de depozitare și a relocării depozitelor din Otopeni în Mogoșoaia. ”Am luat decizia de a ne crește capacitatea de depozitare prin mutarea într-un depozit modern pentru a crește calitatea serviciilor Dacris. Apoi, am continuat să investim în online, să dezvoltăm categoriile de tipar, papetărie, administrativ/curățenie, protecție Covid, protocol, promoționale, mobilier, IT, astfel încât clienții Dacris să găsească toate soluțiile pentru nevoile lor”, a completat CEO-ul Dacris.

Datorită acestor decizii de business, Dacris a realizat la finalul anului 2020 o cifră de afaceri de 23 mil.
euro și o EBIDTA în creștere cu 21% comparativ cu anul 2019.

Dacris este prezentă pe piața românească din anul 1994 și distribuie branduri precum Pilot, Double A, Casio, Notte, Tarifold, Fellows, Bi-Silque, Toy Color, 3M, Tork, Diversey, Esselte, Rapesco, HP, Canon, Lenovo, Logitech, Dyson, Phillips, Apple, Samsung, Plano, Skag, Emstar, Freecolor, Sanify, CEP, Illy, Tchibo etc. Produsele Dacris ajung în zeci de mii de companii din România. Ele pot fi achiziționate și din librării, marile lanțuri de supermarketuri și hipermarketuri și prin distribuitori specializați. Compania are peste 250 de angajați în București, Constanța, Timișoara, Ploiești, Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov, Iași, Bacău, Craiova și un portofoliu activ de peste 5.000 de clienți.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod