Ce echipamente au fost achiziționate din donația OMV Petrom de 1 milion de euro

7200 de persoane pot fi testate cu 300 de kituri de testare. Rezultatul unui test este disponibil în aproximativ 40 de minute. Aparatele au un grad ridicat de precizie și elimină riscul de contaminare.

Crucea Roșie Română cu sprijinul financiar al OMV Petrom a achiziționat 10 aparate de testare rapidă COVID și 300 de kituri de testare. Aparatele au ajuns în țară și sunt în procedura de configurare. Acestea vor fi distribuite către mai multe spitale din țară, în perioada imediat următoare, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătății,  singura autoritate care are o evidență centralizată și actualizată la zi cu  necesarul spitalelor din România.

Aparatele de testare rapidă sunt sisteme portabile complet automatizate, de generație nouă care utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezența virusului SARS-COV-2.

Datorită tehnicii revoluționare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimină riscul de contaminare și reduce timpii de așteptare pentru obținerea unui rezultat. Astfel de la 24 de h timpi de așteptare pe aparate clasice, la 40 de minute timp de așteptare pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatele de testare rapidă.

Procesul de testare implică: prelevarea mostrelor din tactul respirator superior care sunt apoi prelucrate într-un singur recipient în vederea extragerii, amplificării și analizării acidului nucleic prezent pentru obținerea unui rezultat concludent.



Fiecare kit de diagnosticare COV19 prin tehnica PCR, conține 24 de mostre, fiind dotat cu întreaga linie necesara testării (reactivi, micropipeta, centrifuga, instrumente pentru prelevarea mostrelor si recipiente pentru stocarea acestora). Cele 300 de kituri achiziționate vor putea asigura testarea a  7 200 de persoane. Valoarea aparatelor și a kit-urilor aferente este de 1 200 00 euro.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizația umanitară cu expertiză în prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor și intervenția în situație de dezastre, este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19).

#RomâniaSalveazăRomânia

evaro
26 Martie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod