Scandal regal. Prinţul Nicolae nu renunţă la moştenirea Regelui Mihai. Rămâne în arenă

Într-un interviu publicat de cotidianul ”Evenimentul zilei”, prinţul lasă să se înţeleagă faptul că va face tot posibilul să fie reprimit la Palatul Elisabeta
Principele Nicolae nu se lasă. Cu o zi înainte de sărbătorirea a 135 de ani de la instaurarea monarhiei, eveniment festiv desfăşurat în acest weekend la Sinaia şi patronat de Principesa Margareta, cotidianul ”Evenimentul zilei” publică un interviu cu principele dezmoştenit de Regele Mihai.
Interviul a fost realizat de unul dintre cei mai importanţi jurnalişti români, iar ieşirea publică a Prinţului Nicolae arată că acesta nu a renunţat la lupta pentru drepturile sale în Casa Regală a României.
Această confruntare se poartă numai şi numai la nivel simbolic, fără ciocniri deschise, în limitele unor mişcări strategice fine, a unui discurs pozitiv şi diplomatic, fără referiri la persoane.
E o bătălie surdă, purtată în interiorul uneia dintre cele mai influente familii din România. La mijloc, e şi o avere ce depăşeşte 100 de milioane de euro.
”Dacă într-adevăr a fost o decizie bazată pe ceva concret, o voi respecta, aşa cum îl respect şi pe Rege, atât din poziţia de fost prinţ al României, dar mai ales ca nepot al său. Mi-am asumat cu demnitate, deşi m-a surprins, înscrisul din documentul respectiv şi am ales să le las românilor posibilitatea de a trage concluzii cunoscându- mă pe mine şi activitatea din cei 3 ani ca principe”, a comentat Prinţul Nicolae pentru ”Evenimetul zilei”, decizia Regeleui Mihai de a-l dezmoşteni.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iorga pe 30 Mar 2016, 21:02
    fostul rege mihai

    Pentru cei care sustin multe fara a "spune nimic", fostul rege a ... ajuns rege in 1940, ... nu a facut nimic pentru tara pentruca ... nu a avut ce face. A izbucnit razboiul de care au fugit toti politicienii '- ca de obiocei - dupa care, totusi a facut ceva, la 23 august 1944 a predat tara "o capitulare neconditionata" rusilor. Ce altceva a facut,. veniti cu "noutati !!!".

    2
    2

  • iorga pe 30 Mar 2016, 20:56
    Averi regale

    Sa ne amintim ca "Printul Cuza" cel care a facut atata bine romanilor si a fost alungat de conspiratia tradatorilor in 1866, a fost nevoit ca in exil, "sa-si vanda bunurile de valoare din tara pentru a se intretine", dar pentru noi romanii, nimic nu poate fi o lectie, am imbogatit fosilele fostei monarhii cu averi de zeci de milioane de euro, in timp ce avem "zeci de mi de copii romani" care traiesc intro saracie lucie, fara a sti ce inseamna o hainuta noua, ciocolata, ... etc, halal natiune !.

    2
    1

  • Nicolae pe 30 Mar 2016, 14:44
    Pagini de istorie PITITE de ex. regele Mihai

    Sunt curios dacă acuma ex, regele (în caz că mai trăieşte că de cam multişor a dispărut din peisaj) şi în caz că nu e de tot senil, ar avea decenţa să recunoască, ca o spovadă, acum în faţa morţii, ceea ce a făcut. să se elibereze de păcatul TRĂDĂRII şi MINCIUNII Doar câteva întrebări: O SA SPUNA OARE SI CAND VA INAPOIA STATULUI ROMAN TABLOURILE SCOASE DE EL DIN ROMANIA LA ABDICARE? TABLOURILE AU FOST DONATE DE CAROL COROANEI REGALE DECI STATULUI ROMAN SI NU LUI MIHAI. VA SPUNE SI DE CE A FACUT JOCUL BOLSEVICILOR LUI BODNARAS SI GROZA PREDANDU-L PE ANTONESCU RUSILOR? VA SPUNE SI DE CE A TACUT CAND RUSII AU ARESTAT 150 DE MII DE OSTASI ROMANI PE FRONTUL DE EST IN SEPTEMBRIE 1944 DECI DUPĂ CE ROMANIA S-A ALIAT CU URSS SI DINTRE CARE AU SCAPAT CU VIATA DIN SIBERIA DOAR VREO 5 MII? VA SPUNE DE CE L-A PREMIAT STALIN CU CEA MAI INALTA DECORATIE SOVIETICA ”ORDINUL VICTORIEI CU DIAMANTE” SI CU UN AVION PERSONAL CADOU??O SĂ SPUNĂ CĂ S-A AFLAT PERMANENT PE STATELE DE PLATĂ ALE REGIMULUI COMUNIST, BANII FIINDU-I VIRAŢI LA VERSOIX şi Berna(Dan-Mircea Popescu, ministrul muncii în guvernele Stolojan, Văcăroiu şi Năstase, mi-a mărturisit că a fost unul dintre mesagerii care, fiind în misiune oficială la Berna, îi ducea personal regelui cei 10 mii de dolari, renta lunară pe care i-au plătit-o comuniştii de la Groza la Ceauşescu.) VA SPUNE DE CE AFISEAZA CU NONSALANTA O ASA ZISA CASA REGALA INTR-UN STAT REPUBLICAN CONTRAR CONSTITUTIEI ROMANIEI?Ar avea tare multe de spus ex regele Mihai. Istoria, arhivele secrete ale securităţii o fac în locul lui. Margareto, cum de mai ai tupeul să vii şi să tulburi apele sperând că vei ajunge regină? Or fi românii proşti de buni, dar nu idioţi

    4
    1

  • xyz pe 30 Mar 2016, 12:20
    NEVOIE

    Nini, daca ar durea prostia, ai urla in gura mare. Te rog sa vii cu argumente in sprijinul aberatiilor varsate de tine. Deci, concret, ce a facut Misu pentru noi? Aud? Mars de-aici atunci!

    2
    1

  • Vox Populi pe 30 Mar 2016, 12:18
    Mult sgomot pentru... o mare avere

    Bre fătuco, Margareto. Eşti bătrână, la 67 de ani tot îţi mai doreşti averi, care nu ţi se cuvin? În Austria, când a fost detronat ultimul reprezentant al familiei de Habsburg (care a domnit 700 de ani) şi când a fost ALUNGAT din ţară, cu 2 valize şi 6 copii (Stefan Zweig descrie dramatic plecarea lor, deoarece a fost în gară la momentul respectiv) deci, când au trebuit să plece, a semnat o declaraţie că nu are şi nu va avea NICIODATĂ vreo pretenţie materială, asupra palatelor, domenilor care le-au aparţinut. Şi nu au primit PENSIE DE LA RUŞI aşa ca ex. regele Mihai, care a plecat încărcat ca un nabab. Şi acum cere şi cere şi nu se mai satură. Margareto, ţi-e frică să nu fii părăsită dacă nu-i dai destul actorului cabotin, de care nu a auzit nimeni până nu te-a luat de nevastă? Şi cui vrei să laşi averea că n-ai urmaşi? Te pomeneşti că vrei să faci azile de bătrâni, case de copii, donaţii culturale, ca să areţi dragostea ta pt. o ţară unde nu te-ai născut, pentru un popor a cărui limbă nu ai cunoscut-o..Ce vrei să faci cu banii pt. care faci atâta tărăboi? Eşti la fel ca bunicul tău Carol II, şi ca tatăl tău, care ne-a vândut ruşilor, semnând 2 ani după încheierea războiului că suntem o ţară înfrântă, nu beligerantă. Aşa România a plătit 22 de ani despăgubiri de război. De ce? Pt. că a primit de la ruşi o pensie viageră, de asta nu se spune prea des. În 1990 când toate TV europene arăta situaţia degradabilă a căminelor de copii din România, tatăl tău a vândut marca poştală BLAUE MAURITIUS pt. suma de 2,5 milioane dolari. Dar, nu a făcut donaţie acestor cămine nici cel puţin 10 cenţi. Ziarele străine au comentat suculent această comportare. Şi acum tot mai vreţi să tot luaţi că vi se cuvine. Şi ţi-e frică de concurenţă, să nu primească nepotul tău ceva, de aia ai făcut tot circul. Aiurea că ex. regele a dorit asta, e atât de senil că nu poate nici vorbi. Evident, dacă mai trăieşte, că e bine ascuns de ochii lumii, nu se spune unde e, nici un reporter nu are acces la doctorii care l-au operat, nu se spune MINUNEA supravieţuirii lui la 95 de ani după operaţii de cancer şi Leucemia diagnosticată. De la Carol II familia Hohenzolern este o pată neagră, ruşinoasă pe trecutul României. Nici o deosebire între ea, legionari, comunişti.

    5
    1

  • alchimist pe 30 Mar 2016, 07:56
    atata zgomot pentru nimic

    De fapt toata discutia despre "succesiune" este pur academica, pentru ca nu cred ca Romania va mai deveni vreodata regat. Discutia este de fapt despre mostenire. Nu stiu cum se imparte mostenirea la "casele imparatesti", dar probabil fiecare va primi cate ceva.

    1
    3

  • Nini pe 30 Mar 2016, 05:45
    Putini oameni au facut ceva pentru Romania ...

    ... cum a facut Regele Mihai! Intai faceti ceva pentru tara asta, apoi aruncati cu pietre in Maiestatea Sa. In plus, cum un cap de familie obisnuita are dreptul sa dezmosteneasca un membru al familiei care calca pe cai gresite, asa are dreptul si Regele Mihai (si nu e vorba aici de relatia amoroasa cu femeia aia, ci de "baietii" care doresc sa-l puna pe Nicolae marioneta lor). Lasati-l pe "maestrul" Ion Cristoiu ca degeaba a petrecut atata timp in biblioteci, ca tot barfitor de Gagesti a ramas....

    3
    8

  • Radu pe 30 Mar 2016, 00:51
    Printul Nicolae

    Intai am crezut ca ex-regele este om de buna credinta. Pana l-am auzit spunand ca el l-a prins pe Antonescu.. pentru cine, pentru URSS??? Nu-i e rusine! Unchiul mamei, si ea ar fi de varsta lui ex . l-a cunoscut ca avea o ruda, doctor la palat. Il admira.. dar.. sa-si casatoreasca fata, cu ala cu radacini ''secu''? Am crezut ca e prost, ca a fost inselat. Nu Cineva .. stie ce face, ca M a fost toata viata ''nu f. destept'', dar la peste 90 ani??? Si am auzit-o la TVR1 pe ''regina'', cum lauda Fundatia Margaretei, plina de jigodii si in care batranii ..saraci nu capata mancare ci .. jocuri de domino, etc. ca de asta merg prin tot orasul.. Au avut si un anunt de angajari.. si mai am si eu.. niste ''scoli post..liceale'', numite facultati, 5+ 3 ani, dar cineva, de la fund. m-a insultat urat, ca am intrebat de anunt..de job.. La nivelul ala.. putea avea ..un minim bun simt. Si povestea asta este tipic, secu-raducu.. ''dezbina ca sa conduci''.. poate se face stapan pe avere ( de unde e asa mare) si .. ''rege''! Ha, ha... Singurul rege din Europa de Est este cel, ce nu ajunsese rege in bulgaria, dar a luptat, si a ajuns prim ministru si ajuta oamenii!!!! Real! ce-a facut mos Mihai & fiica Margareta???????? Mizerii la nivel.. ''regal'', Nu el a afacut ceva ci ,ponegritul lui tata, Carol II, care neprimit la Consiliul de Coroana , de tradatorul Titulescu, tot ruga. de la usa, nu dati tezaurul rusilor, nu vindeti Romania.. Fara Antonescu, vorbeam rusa, bulgara, maghiara..Si ''genocidul'' evreilor.. copiat dupa cel armean.. din Turcia , 1915..vai de tara asta.. Ca primul hohenzolern a fost obligat de guvern sa treaca la ortodoxism.. si un presedinte... isi trambiteaza Pastele religiei lui.. ca a fost la biserica , de pastele lui, pe 27.03...Ca .. e primul ce ia o sotie romanca, ca imparateasa Maria Tereza i-a ..iubit pe ortodocsii romani din Transilvania.. da, asa mult ca-i inchidea in biserici si-i ardea de vii, de nu treceau la catolicism.

    5
    2

  • Nicu pe 29 Mar 2016, 20:24
    Ce ţigănie... regală...Aferim

    Nu sunt regalist dar dacă aş fi, Nicolae e de preferat unei matracuce stafidită, care se crede cel puţin Regina Maria. Iar mişculaţile făcute pt. îndepărtarea lui Nicolae sunt DEMNE DE O ŞATRĂ DE ŢIGANI, o familie regală nu se dă în spectacol în felul ăsta. Şi pt. ce? Regina Elisabeta a avut motive temeinice să-şi îndepărteze nurorile - că de... dar nu a făcut declaraţii publice, şi-a păstrat demnitatea. Şi apoi, BĂTRÂNA PRINCIPESĂ mai are speranţe să devină regină CONSOARTĂ ? Respectiv soţia REGELUI DUDA, un actor înobilat de un tată speriat că-i rămâne bătrâna fată - fecioară.? Casa de Hohenzolern a contestat titlul acordat de ex. Regele Mihai, deoarece numai ea are acest drept să acorde titluri nobiliare. Drept pt. care Mihai a renunţat la numele de Hohenzolern, contestându-şi neamurile care l-au repudiat Ce parodie, ce comedie. Caragiale ar avea un subiect savuros , nu D-ale Carnavalului ci D-ale Palatului

    10
    4

  • xyz pe 29 Mar 2016, 13:28
    PENTRU

    Pentru Grig si altii destupati la minte, un link vital as spune eu, sperind ca baietii veseli de pe site nu il vor cenzura sau sterge: http://www.alternativaromaniei.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2010:de-cind-este-indreptatit-corpul-diplomatic-israelian-sa-decida-membri-in-consiliul-de-administratie-al-televiziunii-romane-dar-poporul-roman-cind-va-decide&catid=1:latest-news&Itemid=50

    4
    2

  • xyz pe 29 Mar 2016, 12:20
    eeee

    Cita dreptate ai, Grig! Misu ne-a dat pe mina lui Stalin, ne-a tradat si ne-a furat ca-n codru. Nevasta-sa ii numeste pe romani "maimute". Nu ca n-ar avea dreptate, dar mai intii sa se uite la ei insisi. Fetele lui sint niste jafuri. Nu-mi amintesc ca mirtoaga de Margareta sa fi facut puscarie pentru furtul de icoane din urma cu ceva vreme. Ca sa nu mai vorbesc de pretentiile lor de kkt. Ca li se cuvine, pe drept cica, aia si aia si aia.... Cind ii vezi si auzi pe asa-zisii regalisti, te spargi de ris. Cit despre jegul securist si parvenit de Duda, ce-ar mai fi de spus? Oare ii mai administreaza Margaretei batai crunte, asa cum obisnuia?

    5
    2

  • Grig pe 29 Mar 2016, 11:34
    Mai trăieşte fostul rege Mihai?

    Cam de multă vreme a devenit invizibil. Şi chiar boala lui este ciudată, la 95 de ani să supravieţuieşti după operaţii de cancer de piele şi leucemie, este neobişnuit. Dar, se pare că sămânţa regală este mai puternică decât a unui muritor banal. Sau... e de mult oale şi ulcele, şi nu se spune. Desmoştenirea lui Nicolaie a fost făcută fără prezenţa lui... doar cabotinul Duda îl reprezenta. Au luat ca exemplu MORALITATEA lui Carol II ?Se pare că ni se oferă o altă COMEDIE REGALĂ, bătrâna aşa zisă prinţesă, nu renunţă nu la postura de moştenitoare a unui tron, aidoma ca HAINELE ÎMPĂRATULUI ci mai ales a unei averi care nu i se cuvine. Carol I a venit în România cu o valijoară, el făcea parte din ramura săracă a familiei Hohenzolern. Iar de la statul român avea DOTĂ FIXĂ, din care nu putea cumpăra toate domenile ce le pretind acum Mihai şi Margareta. Dovadă - Paul de România e în arest la domiciliu, pt. că a dat şpagă să obţină 10% din Domenile regale, care aparţineau ROMÂNIEI şi nu Casei Regale. Să nu mai ofteze BĂTRÂNA DOAMNĂ PRINŢESĂ, să se consoleze că nu va avea NIMIC. Nu a lăsat urmaşi deoarece la bătrâneţe NU SE MAI NASC COPII. Şi apoi... a uitat că România este REPUBLICĂ, unde nu încape şi un rege... doar alături de CIOABĂ - regele ţiganilor, de celălalt ÎMPĂRAT al ţiganilor. Şi... după cum evoluează lucrurile de un viitor SULTAN... că tot se va clădi la Bucureşti cea mai mare moscheie din SUD-VESTUL EUROPEI... Domnitorii români care au luptat să ne apere ţara de turci, se vor întoarce în groapă "Urmaşilor mei, las vouă moştenire, creşterea limbii româneşti şi-a patriei sfinţire"... Aşa să fie oare?

    9
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod