Sa-l ajutam pe Luca sa auda!

Numele meu este Dobre Lavinia si sunt mamica unui baietel minunat care este greu incercat de viata si nu se poate bucura de copilarie ca orice copil.

Luca-Andrei s-a nascut pe 27 ianuarie 2011 si a adus in viata noastra multa fericire. La 7 luni viata noastra s-a schimbat complet când micutul nostru a fost diagnosticat cu tetrapareza spastica. De atunci am inceput sa facem recuperare la diferite centre din tara -1 Mai Oradea, la Centrul Maria Beatrice -Alba Iulia, pentru ca Luca sa poata sa stea in fundulet, sa poata tine jucariile in mana si sa poata merge intr-o zi.



In august 2013 am primit un nou diagnostic crunt - Hipoacuzie Bilaterala Profunda.

Practic, Luca traieste intr-o lume fara sunete si nu mi-a auzit niciodata vocea. Noi observaseram ca Luca nu reactiona la zgomote, dar medicii ne asigurau ca este din cauza problemei sale. In urma unor analize detaliate, ni s-a confirmat acest lucru de care ne temeam.



In prezent, singura sansa ca Luca sa poata auzi este implantul cohlear bilateral. Statul suporta doar costul unui implant, iar cel de-al doilea trebuie suportat de noi, dar costul este enorm pt noi: 25,000 de euro.



Luca este in prezent pe o lista de asteptare pentru un implant cohlear la Spitalul Marie Curie dupa ce la un alt spital dupa ce am facut analizele premergatoare implantului am primit un raspuns dureros si anume ca mai trebuie sa asteptam pentru ca au prioritate copiii sanatosi.



Ne dorim enorm ca Luca sa poata auzi sunetele din jurul sau, când ii spunem "te iubesc", lucru care l-ar ajuta mult in recuperarea sa neuromotorie, iar medicii recomanda ca implantul sa fie facut pana la varsta de 4 ani pentru o recuperare cat mai buna, insa timpul este dusmanul nostru.

Va multumim ca ne-ati ascultat si va rugam sa ne ajutati ca oamenii cu suflet sa cunoasca povestea noastra pentru ca fara ajutorul semenilor cu suflet si al lui Dumnezeu nu putem reusi.



Daca doriti sa aflati mai multe, puteti pe http://luca-andreidobre.blogspot.com/ sau pe pagina de pe Facebook Luca Andrei Dobre.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod