S-a deschis Ambasada Culturală a Sibiului la București

Primăria Municipiului Sibiu și Ambient au inaugurat luni, 15 aprilie 2013, “Ambasada Culturală a Sibiului la București” la Institute, The Cafe. Ineditul proiect are menirea de a-i informa constant pe bucureșteni despre evenimentele culturale care vor face parte din agenda culturală SIBIU SMART 2013. Evenimentul a fost deschis de către Domnul Klaus Iohannis, Primar al Municipiului Sibiu, și Domnul Ioan Ciolan, Director General Ambient.

Agenda culturală a Sibiului conţine anul acesta 78 de evenimente care au o temă comună: SIBIU SMART. Tema imprimată de municipalitate agendei culturale din acest an scoate în evidenţă Sibiul ca oraş universitar, deschiderea tinerilor către viaţa culturală a oraşului, dar subliniază şi multiculturalitatea Sibiului şi faptul că este un oraş cu un spirit tânăr încă din 1191. Acest spirit inovator al Sibiului va fi subliniat de operatorii culturali prin intermediul evenimentelor incluse în agenda culturală a anului 2013, fiecare în domeniul său. Agenda cuprinde evenimente dintre cele mai variate fie că aparţin domeniului artelor spectacolului, fie că e vorba despre concerte de muzică clasică, rock, jazz sau populară sau despre expoziţii de artă.

"Sibiul este în prezent un oraș recunoscut pe plan național și internațional ca o locație de turism cultural.

Acesta este brandul pe care l-am conturat începând din 2004 și pe care dorim să îl menținem, încurajând evenimente culturale de cea mai bună calitate, care să atragă un număr cat mai mare de turiști în Sibiu. Faptul că pe lângă binecunoscuta dimensiune turistică a orașului și a împrejurimilor sale, turiștii pot participa și la evenimente culturale variate și bine organizate, face ca Sibiul să fie cu adevărat unic și atrăgător pentru vizitatori, fapt confirmat de datele pe care le deținem. În 2012 am sărbătorit dimensiunea și spiritul baroc al Sibiului. In 2013, tema agendei culturale este Sibiu Smart. Prin aceasta am dorit să subliniem creativitatea și inovația precum și latura universitară a Sibiului.
Orașul a fost și este un centru universitar important și cu tradiție, iar prin intermediul temei din acest an dorim să atragem în viața culturală și mediul academic, subliniindu-i importanța în viața urbei",
a declarat primarul municipiului Sibiu, domnul Klaus Iohannis.

La aniversarea a două decenii de activitate, Ambient, cel mai important retailer de materiale de construcții și finisaje din zona Ardealului, este mândru să sprijine, în calitate de Partener Principal, Platforma SIBIU SMART 2013.

În calitate de Partener Principal al Platformei SIBIU SMART 2013, Ambient și-a asumat sarcina de a duce poveștile proiectelor culturale din Sibiu mai aproape de vizitatorii din afara orașului.
În acest sens, Ambient, Primăria Municipiului Sibiu și Teatrul Național Radu Stanca au inaugurat ”Ambasada Culturală a Sibiului la București” la Institute, The Cafe, un spațiu recunoscut deja drept punct de întâlnire al bucureștenilor pasionați de cultură. La inaugurare, spiritul Sibiului a fost creionat cu ajutorul fotografului sibian Sebastian Marcovici, care a expus în locație 10 dintre cele mai reprezentative fotografii ale sale de la evenimentele culturale din Sibiu. 

Începând cu 15 aprilie 2013, bucureștenii vor putea găsi în cadrul Ambasadei Culturale a Sibiului la Bucureşti – Institute, The Café informaţii despre programul evenimentelor din cadrul platformei SIBIU SMART 2013 și vor putea participa la preview-uri ale celor mai importante evenimente culturale care vor avea loc anul acesta în Sibiu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod