Rezultate Evaluare Națională 2016. Notele au fost afișate pe edu.ro

Absolvenții clasei a VIII-a află astăzi rezultatele obținute la Evaluarea Națională.
Notele au fost afișate pe site-ul evaluare.edu.ro începând cu ora 16:00.

Prima probă a evaluării naţionale, la limba şi literatura română, a fost susținută pe 27 iunie. Elevii care aparţin minorităţilor naţionale au susținut evaluarea la limba maternă pe 28 iunie 2016. Ultima probă, cea la matematică, a fost susținută pe 29 iunie, iar primele rezultatele au fost afişate pe 1 iulie, după ora 16:00.

În aceeaşi zi, în intervalul 16:00-20:00, se depun contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 2-4 iulie.
Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 5 iulie, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Evaluare Națională 2016 nu s-a desfășurat fără controverse. Câţiva părinţi, alături de copii, s-au strâns joi dimineaţa la Ministerul Educaţiei, nemulţumiţi de punctul 6, subiectul I, de la proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, despre care spun ei că a fost unul neclar şi a încurcat elevii.

Însă, în opinia ministerului, punctul care a dus la discuţii „este complet formulat, enunţul este clar, fără ambiguităţi şi permite un singur răspuns corect”, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri seara agenţiei Mediafax.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod