Primii octupleți supraviețuitori din lume au împlinit 14 ani. Mama lor, Nadya Suleman, le-a organizat aniversarea la karting

Nadya Suleman, pe numele ei real Natalie Denise Suleman, își arată cu mândrie cei opt copii ai săi mai mici - Nariyah, Isaiah, Maliyah, Jeremiah, Noah, Josiah, Jonah și Makai – la aniversarea de 14 ani a acestora.
Octupleții Suleman sunt două fete și șase băieți concepuți prin fertilizare in vitro și ulterior născuți de Nadya Suleman în ziua de 26 ianuarie 2009. Ei reprezintă primul caz cunoscut de octupleți care au supraviețuit copilăriei și și-au sărbătorit deja cea de-a 14-a aniversare împreună cu mama lor în vârstă de 47 de ani.

 
Nadya Suleman, petrecere la karting pentru octupleții ei

  

Părinte singur, numită de presa tabloidă Octomom, Nadya și-a scos copiii la distrație, la anivesarea lor de 14 ani, respectiv, la curse de kart la K1 Speed și un prânz cu pizza în Orange County, California.

 
 
Nadya era, deja, mama a șase copii când a născut octupleții
 

 
Devenită subiect de tabloid când și-a adus pe lume octupleții, Nadya era deja mama a șase copii la acel moment.
Originară din Fullerton, California, a fost văzută pozând cu octupleții, când aceștia își sărbătoreau cea de-a 14-a aniversare, înainte de a urca într-un kart pentru a concura cu micuții ei pe o pistă. 
După ce s-au plimbat cu karturile, mama și-a dus cei opt copii, a căror zi de naștere o aniversa, la un prânz cu pizza. 
 


Mamă singură, Nadya a continuat să facă FIV, după ce a născut doi copii, până a ajuns să aibă 14

 
 
În 2001, Suleman a născut primul ei copil, un fiu.
În 2002 a născut prima ei fiică. 
Nadya Suleman a continuat tratamentele FIV care au dus la alte trei sarcini (inclusiv un set de gemeni fraterni), până ce a ajuns să aibă șase copii. Ulterior, Nadya, mama singură, a adus pe lume octupleții.
 
Ea îi crește pe toți cei 14 copii într-o casă cu trei dormitoare din Orange Country, California. 
 
Locuința Nadyei, din Los Angeles, a ajuns faimoasă, pentru prima data, în 2009, când octupleții au venit pe lume, iar femeia i-a adus acasă, unde, deja, mai avea șase copii. Practic, toată presa tabloidă era, atunci, la ușa ei.

Anul trecut, la cea de-a 13-a aniversare a octupleților, ea a spus despre copiii ei: „Ați devenit cu toții unele dintre cele mai amabile, umile, recunoscătoare și iubitoare ființe umane pe care le-am cunoscut vreodată. Fiecare dintre voi posedă caracteristici rare și unice și nu seamănă cu niciun alt copil de vârsta asta, în special în societatea noastră de astăzi.
Cuvintele nu pot exprima cât de recunoscătoare sunt că sunt mama voastră. Toți mi-ați binecuvântat viața enorm și îi mulțumesc zilnic lui Dumnezeu pentru că a avut încredere în mine să vă îngrijesc, să vă modelez viețile și să vă influențez pe toți.”
 


Suleman susține că nu a vrut atât de mulți copii, dar medicul ei a indus-o în eroare

 

A avea la 14 copii nu a fost intenționat, a spus Suleman, în trecut. 
 
Vedetă de reality show TV, Nadya a mărturisit că nu a intenționat niciodată să aibă atât de mulți copii și susține că a fost „indusă în eroare” de medicul ei. 
 
Mamă singură, Nadya a spus, în decembrie 2018, că medicul ei a făcut-o să creadă că va avea doar gemeni. Așa a ajuns ajuns să aducă pe lume opt copii.
 
Nadya a născut octupleți în 2009. Ea a spus că dr. Michael Kamrava, care de atunci și-a pierdut licența medicală și s-a mutat din Statele Unite, este motivul pentru care are atât de mulți copii, spune ea.
„Am fost indusă în eroare de medicul meu”, a afirmat Suleman.
Ea credea că va avea doar doi copii.
Dar Kamrava a implantat 12 embrioni. „Mi-a spus că am pierdut șase embrioni, a spus că au fost expulzați din mine și de aceea a vrut să implanteze alți șase”, a susținut Suleman.
De asemenea, s-a susținut că era deja drogată cu medicamente și nu înțelegea complet ce i se spune, când s-a efectuat procedura de fertilizare in vitro.
 


Un rabin îl apără pe medic: “I-a sugerat să nu-i păstreze pe toți, dar ea a spus nu”

 
 
Prietenul lui Kamrava, rabinul David Shofet, a declarat pentru Times: „Mi-a spus că i-a sugerat să nu-i păstreze pe toți, dar ea a spus nu”.

Suleman a început tratamentele FIV în 1997, când avea 21 de ani.  
 
De asemenea, Nadya a spus, pentru Times, că nu vrea să păstreze niciun secret față de cei 14 copii ai săi: „Vorbim despre orice”.
 
Iar fiica vedetei, Amerah, nu are decât cuvinte de laudă despre mama ei: „De 10 ani se luptă pentru familia noastră.
Indiferent de ce se va întâmpla, ea nu va renunța niciodată și știu asta.”
 
Fiul ei Joshua a spus, pentru The Times, că a avea atât de mulți frați este o situație benefică, ce aduce numai plusuri.  „Unii dintre prietenii mei nu au frați, așa că vor să știe cum este. Este frumos să ai pe cineva cu care să te joci, dar poate fi copleșitor uneori”, a mărturisit Joshua.
 
27 Ianuarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod