Prima problemă pentru noile telefoane Apple: iPhone XS e prea mare pentru mâinile femeilor

Ecranele noilor telefoane iPhone XS, cu diagonale del 5,8 la 6,5 inci sunt prea mari pentru mâinile femeilor și le pot afecta sănătatea, se plâng feministele.
Apple a lansat, miercuri seara, noua sa gamă de smartphone-uri high-end iPhone XS, iPhone XS Max şi modelul iPhone Xr, varianta de "buget". Imediat după acest eveniment, Apple a devenit ținta criticilor unui grup de activiste care acuză gigantul tehnologic că nu se gândește la femei când își crează produsele. Feministele susțin că ecranele tot mai mari ale telefoanelor Apple, inspirate de anii de succes ai mărcilor concurente, nu se adresează femeilor.

Ecranele modelelor iPhone XS, cu dimensiuni cuprinse între 5,8 și 6,5 inci, sunt considerabil mai mari decât iPhone SE care are un ecran numai 4 inci.
Miercuri, după anunțul lansării noii game, patru modele iPhone au fost scoase de pe site-ul Apple, iar printre acestea se număra și iPhone SE.

Nu se știe dacă Apple va lansa și un model mai mic care va înlocui iPhone SE, notează Daily Mail.

Feministele critică decizia Apple de a lansa modele cu ecrane mai mari și susțin că vor fi mai greu de folosit de către femei pentru că mărimea palmei unei femei este mai mică decât cea a unui bărbat. "M-am ales cu fractură de stres când avea iPhone 6 și a apărut după ce a renunțat la iPhone SE.
În general afectează sănătatea mâinii femeilor - femeile cumpără mai mult iPhone decât bărbații - și sunt surprinsă că iPhone nu crează modele și pentru noi"
, a spus Caroline Criado Perez, o activistă britanică. "Ar trebui să fim furioase pentru asta, plătim la fel de mulți bani ca bărbații pentru un produs care nu merge la fel de bine pentru noi", a punctat ea.

Jess Phillips, membră a Parlamentului Regatului Unit, a spus că în general companiile tind să creeze un design pentru bărbați, nu pentru femei: "În multe cazuri design-ul și tehnologia se adresează bărbaților.
Companiile trebuie să se străduiască mai mult și să recunoască că ideea lor despre normal trebuie să-i încadreze pe toți consumatorii."

Sophie Walker, ședa Partidului Egalității Femeilor, susține că de vină pentru acest lucru este lipsa femeilor în funcțiile de conducere din compania Apple, dând ca exemplu situația filialei britanice a gigantului tehnologic din Statele Unite.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
14 Septembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod