Perwoll a premiat talentul și creativitatea tinerilor designeri români pentru al patrulea an consecutiv

Henkel România, prin marca Perwoll, anunţă câştigătorii „Premiului Perwoll pentru Tineri Designeri”, acordat pentru al patrulea an consecutiv absolvenţilor secţiei de Modă şi Design Vestimentar de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, care şi-au prezentat colecţiile în cadrul Galei de Absolvire.
 
Evenimentul a avut loc pe 29 iunie şi s-a bucurat de prezenţa a peste 750 de persoane din lumea modei româneşti. În desemnarea colecțiilor câștigătoare, juriul Perwoll a punctat creativitatea în combinarea ţesăturilor, precum şi originalitatea în linia de design propusă de absolvenţi.

În acest an, Alina Morar şi Cătălin Vălean (absolvenți licenţă) au câştigat „Premiul Perwoll pentru Tineri Designeri”, distincţie acordată de Perwoll – detergentul special care îngrijește delicat hainele – pentru recunoaşterea talentului şi creativităţii tinerilor designeri români. Juriul ediţiei din acest an a fost format din Marian Pălie (fashion stylist), Daniela Kammrath (Editor-in-Chief 121.ro şi fashionandbeauty.ro), Gloria Csiszer (fashion blogger la flashme.ro), Iulia Romana Pop (fashion blogger la la-jolie-julie.blogspot.com) şi Lavinia Toma (Head of Corporate Communications Henkel România).
Criteriile de jurizare au inclus creativitatea designului, originalitatea şi combinațiile impresionante de ţesături, dar şi apropierea de marca Perwoll.

Colecția care constituie lucrarea de diplomă a talentatei câștigătoare Alina Morar  – denumită „Cu cheia la gât” - a reușit printr-o manieră subtilă să redea zbuciumul interior al unei generații care, paradoxal, are nevoie de o nouă „uniformă”. Principalele tehnici folosite în creațiile sale atent elaborate sunt digital print-ul, print-ul serigrafic și print-ul prin transfer termic.

Cel de-al doilea tânăr designer premiat de Perwoll la Gala de Absolvire UAD, Cătălin Vălean, a reusit să cucerească juriul și publicul prin colecția sa, denumită  „Ecce Homo”. Creațiile vestimentare care o compun explorează moda contemporană între spiritualitate și curentul neo-punk. În acest context, vestimentația constituie manifestarea exterioară a unei libertăți interioare, dobândite printr-un proces complex de maturizare spirituală. Este pentru a doua oară când marca Perwoll oferă un premiu tânărului designer Cătălin Vălean, cunoscut iubitorilor de modă ca fiind câștigătorului concursului național de schițe de design vestimentar, “Fii Creator de Haute-Couleur”, organizat de compania Henkel România în anul 2012.

În cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Galei Absolvenţilor de la Universitatea De Artă şi Design Cluj-Napoca au fost prezentate 24 de colecţii vestimentare, dintre care 20 de lucrări de licenţă şi 4 lucrări de master.
„Și în acest an, Gala Universității de Artă și Design din Cluj (Secția Fashion Design) a reușit să impună noi nume de creatori, care au surprins printr-o serie de colecții inteligente, creative, emoționante și pline de substrat cultural.
Pe lângă cei doi tineri designeri premiați de Perwoll, Alina Morar și Cătălin Vălean, s-au remarcat și alți absolvenți care pot însemna în viitorul apropiat o generație de aur a scenei fashion design-ului autohton: Anca Belbe (cu o colecție incredibilă, inspirată din filmul „Colecționarul”, unde piesele extrem de elaborate erau atent susținute de materialele vopsite manual), Andreea Castrase (care a imaginat prin colecția sa o călătorie simbolică sau propriu-zisă), Ana-Maria Gal (care, cu multă libertate și creativitate s-a apropiat de arta vestimentară tradițională și fashion design-ul contemporan) și Ancuța Sarca (cu o colecție care readuce în discuție suprapunerile high-tech, într-un discurs propriu)”, a declarat Marian Pălie, fashion stylist și membru în juriul Premiului Perwoll pentru Tineri Designeri 2013.
„Perwoll premiază talentul tinerilor designeri pentru al patrulea an consecutiv la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca și, la fel ca în ceilalţi ani, suntem impresionați de viziunea mereu proaspătă a generațiilor de absolvenți.
Ne bucurăm că suntem alături de ei și că reușim să le oferim un sprijin atât de important la început de drum, pe lângă recunoașterea din partea unor profesioniști în domeniu”, a declarat Darina Stoyanova, General Manager Laundry & Home Care Henkel România.

Pe lângă sprijinul financiar, cei doi câştigători vor beneficia de promovare din partea Henkel România şi Perwoll, atât în cadrul evenimentelor dedicate fenomenului modei, cât şi pe platforma online Perwoll, dedicată tinerilor designeri şi curentului vintage din România – www.atelierperwoll.ro.
Despre Premiul Perwoll pentru Tineri Designeri
Tinerii designeri care, de-a lungul anilor, au fost răsplătiţi de Perwoll pentru creativitatea şi originalitatea colecţiilor vestimentare realizate sunt: 
în 2012, absolventele Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca: Irina Silistraru şi Alexandra Ivaşcu 
în 2011, absolventele Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca: Doina Pirău şi Andreea Boariu
în 2011, absolventele Universităţii de Arte Bucureşti: Ramona Manea şi Roxana Benea
în 2010, absolventele Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca: Alexandra Puşcaşu şi Maria Hera


1 din 7

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod