Patronii vor putea citi gândurile angajaților? Vezi cum este posibil așa ceva

Două companii au creat niște dispozitive despre care susțin că vor fi utilizate pentru a ajuta angajații să lucreze mai rapid și mai eficient. Practic, ele s-ar putea să și citească gândurile angajaților.
Compania israeliană InnerEye afirmă că a dezvoltat niște căști speciale care combină învățarea automată cu puterea înnăscută a minții umane, ajutând, în cele din urmă, lucrătorii să elimine indeciziile și să lucreze mai repede decât înainte.
 
De asemenea, Emotiv, un start-up din San Francisco, spune că urmărește starea de bine a angajaților cu aceste căști wireless EEG.
 

Cum susțin firmele că îi ajută pe angajați aceste dispozitive

  
Firmele susțin că acest dispozitiv este doar un instrument care mărește productivitatea și asigură starea de bine a angajaților.
De asemenea, acestea recunosc că dispozitivul InnerEye ar putea să monitorizeze tehnic angajații și să-i transforme în super-oameni, ajutându-i să ia decizii rapide și eficiente, fără a fi nevoie ca aceștia să-și bună mintea la contribuție.
 
Compania Emotiv, pe de altă parte, susține că vrea doar să îi facă fericiți pe angajați.
 
„Potențialul distopic al acestei tehnologii nu este pierdut pentru noi. Așa că suntem foarte atenți la alegerea partenerilor care vor să introducă această tehnologie într-un mod responsabil – ei trebuie să aibă la bază o dorință onestă de a ajuta angajații”, a declarat Tan Le, CEO și co-fondator al Emotiv.
 
 

Dispozitivele nu îi încântă pe angajați

 
 
Practic, aceste dispozitive ar asigura supravegherea angajaților, într-o vreme în care munca la distanță câștigă tot mai mult teren.
 
„Cred că există un interes semnificativ din partea angajatorilor.
Nu știu dacă există un interes semnificativ din partea angajaților”, a declarat Karen Rommelfanger, care a fondat Institutul de Neuroetică din SUA.
 
29 Noiembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod