Organizaţia Salvaţi Copiii demarează programul de dotare pentru 27 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi

Salvaţi Copiii România a donat astăzi secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un incubator performant pentru nou-născuți, în valoare totală de 10.000 euro.
Această acţiune deschide seria celor 27 de dotări pe care Salvaţi Copiii le va face în acest an. Datorită generozității contribuabililor prin campania 2%, dar şi a companiilor, 2.074.000 de lei vor fi investiţi în dotarea  secțiilor de nou-născuți din: Piteşti, Bacău, Brașov, 3 maternități din București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Roman, Piatra-Neamț, Petroșani, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara, Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca și dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de mame şi copii din comunități defavorizate.
 

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotată şi anul trecut de Salvaţi Copiii cu un incubator în valoare de 10.044 euro, iar, datorită acestui echipament, până acum, 96 de nou-născuţi au fost ajutaţi să supravieţuiască. În maternitatea din Piteşti, în 2013 au fost 2.135 de nașteri, din care 199 au fost bebeluși născuți prematur. Alți 350 de bebeluși în medie pe an au nevoie de îngrijiri speciale asemenea prematurilor. Această unitate medicală este una de nivel II, care îngrijește nou-născuţi cu o greutate de peste 1500g și peste 32 de săptămâni.
Aici se primesc prin transfer nou-născuții cu probleme din restul județului Argeș - Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeș, Costești, Călinești.

Până în prezent, Salvaţi Copiii România a dotat 18 maternități şi secţii de nou-născuți cu echipamente performante, în valoare de 1.300.000 ron şi a ajutat 941 de mame tinere şi 633 de gravide.

Salvaţi Copiii lansează astăzi şi apelul către publicul larg, de a redirecţiona cei 2% din impozitul pe venit către dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

Fii susţinătorul nostru în programul de reducere a mortalităţii infantile, redirecţionând 2% din impozitul pe venit către maternităţi, secţii de nou-născuţi şi suport parental, prin Organizaţia Salvaţi Copiii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod