Mircea Albulescu a fost externat

Actorul a părăsit spitalul Floreasca, unde a fost dus duminică seară, după ce i s-a făcut rău în zona Academiei de Studii Economice (ASE) din Capitală, după primele investigaţii rezultând că acesta a suferit un puseu de hipertensiune.

Albulescu a leşinat, iar când a ajuns echipajul medical acesta avea tensiunea mărită. Actorul a rămas internat în noaptea de duminică spre luni, pentru supraveghere medicală, relatează agenţia Mediafax.

Echipajul medical ajuns la faţa locului a constatat că Mircea Albulescu ar fi suferit cel mai probabil un puseu de hipertensiune și a decis să-l transporte la spitalul Floreasca pentru investigaţii.

"Diagnosticul pus la spital este status postlipotimic. Este mai bine. Medicii i-au recomandat să rămână în spital pentru supraveghere medicală", a declarat pentru Mediafax managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, profesorul Radu Macovei.

Lipotimia reprezintă pierderea de scurtă durată a conştienţei şi apare de obicei printr-un mecanism reflex, ca urmare a scăderii oxigenării cerebrale, în diverse condiţii, printre care aglomeraţie, încăperi aglomerate şi neaerisite, dar şi în condiţii de stres, de suprasolicitare.

Actorul a fost externat luni dimineaţă de la spitalul Floreasca.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Opriţa, a declarat pentru Mediafax că, după ce a fost supus unor noi investigaţii, luni dimineaţă, medicii au stabilit că starea lui Mircea Albulescu este bună şi că poate fi externat. Astfel, după ce au fost întocmite toate actele de externare, actorul a putut pleca de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.Mircea Albulescu a participat duminică la o petrecere din Capitală, alături de alţi actori. Aceştia au sărbătorit onomastica omului de afaceri Ion Antonescu.


Contactat duminică seara de Mediafax, actorul Ion Dichiseanu a declarat că a discutat cu Mircea Albulescu la petrecere.

"Nu ştiu când a plecat de la petrecere, dar era bine când am vorbit cu el", a mai spus Ion Dichiseanu.

Maestru al scenei şi al filmului românesc, Mircea Albulescu are 78 de ani.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod