Kyralina – o noua librarie franceza deschisa in Bucuresti

Vineri, 23 noiembrie, a avut loc deschiderea oficiala a noii librarii franceze, Kyralina. Libraria situata intr-o veche casa interbelica de pe strada George Enescu, la numarul 8, va gazdui o ampla selectie de carte franceza, dar si titluri in limba germana si autori francezi, apartinand literaturii clasice si contemporane, tradusi in limba romana.
Selectia librariei cuprinde si carti pentru copii, benzi desenate, ziare si reviste franceze.
Libraria se adreseaza atat expatilor, cat si francofililor si germanofililor din Romania si va fi deschisa de marti pana duminica in intervalul orar 10:00 – 20:00. Serile de joi vor gazdui evenimente tematice ce vor prelungi programul librariei pana la ora 22.00.

“Kyralina face referire la Panait Istrati si la personajul sau Kyra Kyralina. Istrati, autor de sange roman si de limba franceza, reprezinta o punte literara intre cele doua tari.
Dar mai mult de atat, ne este drag pentru ceea ce a fost: un om pasionat, dornic de libertate si de calatorii, independent si plin de fantezie. Kyralina reprezinta ceea ce a fost el, un spirit liber, in cautare de povesti si poezie”,
declara Sidonie Mézaize.

Din primavara, clientii vor putea profita si de gradina casei, unde va fi deschisa o mica terasa.

“Ne dorim ca acest spatiu sa fie unul viu si sa gazduiasca evenimente in care sa interactionam cu publicul, de la ateliere dedicate copiilor pana la degustari de vin.
Vom organiza seri "apéritif", aniversari pentru copii in sala de lectura, dar si alte tipuri de intalniri. In cadrul acestor evenimente, vrem sa ne intalnim cu clientii nostri si sa le aflam parerea, de care vom tine seama atunci cand vom face selectia de carte sau vom gandi viitoare evenimente”
, a mai declarat Sidonie Mézaize.

Urmatorul pas pentru extinderea Kyralina va fi dezvoltarea unei platforme online prin intermediul careia se vor vinde in intreaga tara titlurile din oferta librariei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod