kika îți propune stilul romantic pentru amenajarea locuinței tale - shabby chic

În agitația cotidiană ai nevoie de un loc numai al tău - cald, prietenos, primitor și totodată elegant. Lasă-te sedusă de materialele vaporoase, tonurile delicate și adoptă, în locuința ta, stilul shabby chic – stilul lunii august - recomandat de kika, lider european în amenajări interioare. Casa ta va părea desprinsă dintr-un roman al vremurilor clasice.
Shabby chic a acaparat sfera amenajărilor și decorațiunilor interioare datorită nuanțelor pastelate, imprimeurilor florale și finisajelor antichizate care îl definesc. Denotă multă sensibilitate și feminitate, fiind ideal pentru firile romantice. Este un stil care îmbină, într-un mod plăcut, vechiul cu noul, punând accent pe detalii, pe elementele de decor bine alese, pe obiectele vintage.   

Adoptă-l în locuința ta, pentru o simplitate clasică. Folosește culori pastelate atât pentru pereți cât și pentru accesoriile pe care le folosește în cameră.
Agață apoi tablouri cu motive florale sau oglinzi cu aspect învechit. Creează mici contraste prin culorile tari, achiziționând canapele, fotolii în nuanțe de fucsia, violet peste care așază textile decolorate sau ușor îngălbenite, pentru a da o notă unică locuinței tale. Înfrumusețează holul sau livingul cu o mică măsuță pictată delicat, vei crea astfel o tușă de rafinament.  

Adaugă și accente personale, acoperind podeaua cu covorașe din țesături din fibre naturale, simple.
Spațiul va avea un aspect fermecător, boem și îi va încânta pe oaspeții care îți vor trece pragul. Un șirag de perle agățat de colțul patului din dormitor, o pernă moale cu volănașe, o oglindă cu o ramă cu aspect vintage, un sfeșnic așezat pe noptieră sunt doar câteva dintre detaliile care vor conferi originalitate locuinței tale shabby chic.

Ca decorațiuni, poți folosi păpuși din porțelan, ceșcuțe fine, cutiuțe cu înflorituri, ceasuri ușor antichizate și vaze frumos pictate, umplute cu flori naturale sau cu buchete de trandafiri sau bujori.

Ziua, lasă razele soarelui să treacă ușor prin draperiile fine, dantelate și cufundă-te în canapeaua ta comodă cu husă florală, cu cartea preferată în mână.
 Bucură-te, seara, de lumina caldă a unui abajur înflorat sau a unui mic candelabru, în timp ce îți savurezi ceaiul aromat. Te vei simți pregătită pentru o nouă zi!
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod