Jamie Oliver, a doua nuntă, cu soția, după 23 de ani de mariaj! Iată cât romantism este în povestea lor de dragoste

Celebrul bucătar Jamie Oliver și soția și-au reînnoit jurămintele după 23 de căsnicie. Acesta a postat pe Facebook poze de la fericitul eveniment, lângă textul: “Me & Jools ne-am căsătorit din nou!”.
”Da, După 23 de ani împreună, ne-am gândit că va fi un moment special pentru a sărbători reînnoirea jurămintelor noastre de nuntă înainte ca toți copiii să înceapă să părăsească cuibul”, a scris faimosul bucătar, pe rețeaua de socializarea.
 


Un moment fericit

 
 
“A fost cu adevărat special, amuzant și romantic, acum cuvintele din ceremonie având mai mult sens decât la prima nuntă, între timp noi ajungând atât de departe împreună. Pare o clipire de la prima nuntă, pe care am reușit să o ținem foarte departe de paparazzii prezenți la biserica satului unde a avut loc ceremonia. Acum ne-am gândit că ar fi un moment fericit și plin de bucurie să împărtășim cu voi toți acest Paște. Întotdeauna am visat să mergem în Maldive și a fost exact așa cum am visat, pur și simplu uimitor!”, a scris Jamie pe Facebook, lângă postarea cu pozele de la nuntă.

 
 
Iată cât romantism este în povestea lor de dragoste

  

Soția lui Jamie Oliver este Jools Oliver, în vârstă de 47 de ani, cunoscută anterior ca Juliette Norton.
Jamie și Jools au o poveste de dragoste romantică. Perechea s-a cunoscut pe vremea când ambii locuiau în Essex și aveau doar 17 ani.
 
Bucătarul celebru a depus mult efort să o atragă pe Jools, care a dezvăluit, anterior, pe contul ei de Instagram că i-a trimis scrisori de dragoste în fiecare zi, când ea a petrecut, în adolescență, trei luni în Japonia.
Dezvăluind această poveste adorabilă urmașilor ei, Jools a spus: „Când aveam 17 ani, am lucrat în Tokyo trei luni și în fiecare zi Jamie mi-a trimis o scrisoare sau un fax!
 
Cuplul s-a căsătorit în 2000 și acum au o căsnicie fericită, de mai bine de două decenii.


De ce e poreclit “Bucătarul Dezbrăcat”

 
 
James Trevor Oliver este un bucătar englez, gastronom și autor de cărți de bucate, devenit faimos și pentru emisiunile sale de televiziune.
Porecla lui, Bucătarul Dezbrăcat, datează de la primul său spectacol de gătit și este sinonimă cu simplitatea ingredientelor și a pregătirii rețetelor sale.
 
Atenția sa minimalistă, curată și rustică pentru mâncărurile organice proaspete, cu ingredient bio, din grădină, oferă filozofia de bază pentru serialul de success “Naked Chef”, unde doar mâncarea este…goală, adică simplă, nu și Jamie. 
Practic, Jamie Oliver și-a creat propriul loc distinct în lumea culinară, cu un accent molipsitor, un stil de viață fără pretenții și un angajament clar de a prezenta mâncare bună, pentru toți oamenii.
 

 
Cum i-a crescut faima

 
 
La fel ca mulți dintre colegii săi celebri bucătari, Oliver a răspuns, pe la începutul carierei sale, la popularitatea sa timpurie cu o serie de programe de televiziune și documentare, inclusiv:
• Bucătarul gol
• Bucătăria lui Jamie
• Jamie’s Kitchen Australia
• Cinele la școală ale lui Jamie
• Jamie Acasă
 

 
„Jamie at Home”

 
 
Titlul emoționant al emisiunii „Bucătar gol” s-a  dovedit a fi un succes, datorită stilului de gătit pe care Jamie încă îl avansează: simplu, neprocesat, proaspăt din gastronomia de grădină. De asemenea, a avut succes și spectacolul său “Jamie at Home”, care nu este altceva decât o zi din viata sa, în care publicul  îl urmărește în timp ce scoate produse din propria grădină, apoi le pregătește într-o bucătărie rustică cu vase și ustensile de bază.
 

 
Educația bucătarului Jamie Oliver

 
 
Introducerea lui Jamie în industria culinară a fost la fel de organică precum și filosofia lui de gătit.
Părinții săi administrau un pub și un restaurant, situate fix lângă casa lor din Essex, Anglia. Jamie și-a petrecut anii copilăriei împiedicându-se prin bucătăriile celor două localuri. Atunci și-a făcut mâna în pregătirea de bază a alimentelor. Era înaintea anilor în care își făcea priceperea culinară, el stăpânind, deja, încă din adolescență, abilitățile de bază ale ucenicului bucătar. 
 
El a știut de la început că gătitul este chemarea lui, așa că s-a înscris la programul școlii de gătit la Westminster Catering College, acum Westminster-Kingsway College, care acceptă studenți la cursurile sale de carieră încă de la vârsta de 16 ani. Jamie s-a înscris la acea vârstă și a studiat programele de ospitalitate și catering, programe bine structurate ale acestei școli.

 
 
A studiat în Franța arta culinară

 
 
Oliver și-a continuat educația culinară din Londra urmând calea bine împărtășită a multor bucătari profesioniști: o perioadă în Franța, făcându-și drum prin faimoasa lume culinară franceză și învățând metodele clasice ale bucătăriei franceze. După ce s-a întors la Londra, a plecat să lucreze ca patiser și brutar pentru bucătarul/proprietarul Antonio Carluccio, de la faimosul restaurantului Neal Street, care acum operează Carluccio's Caffes.
 
Timp de trei ani și jumătate, Oliver a lucrat la River Café, unde a avut o prestație ce a atras atenția presei.
Un documentar despre restaurant a apărut în emisiuni tv, fapt ce a condus la prima sa prezență TV, la Naked Chef.

 
Faima i-a crescut iar emisiunile tv s-au înmulțit



Emisiunile TV ale lui Oliver sunt uimitoare ca amploare, dar sfera de interes, pentru mare parte dintre ele, rămâne legată de promovarea bucătăriei sănătoase și durabile. Prin versiuni difuzate în mod regulat, din seriale populare precum Jamie at Home și Jamie’s Ministry of Food, Oliver încearcă, în mod constant, să mobilizeze cetățenii din diferite localități pentru a se implica în practici alimentare responsabile.
 
Astăzi, Oliver rămâne ocupat cu mai multe întreprinderi, inclusiv cu dezvoltarea continuă a restaurantelor sale. Fifteen Restaurant este o declarație emblematică care servește simultan ca o întreprindere comercială și o fundație caritabilă.
 
Școala servește drept teren de pregătire pentru bucătari/elevi defavorizați, care altfel nu ar putea avea acces la educația culinară. Efortul timpuriu a fost inspirația pentru documentarul său: Jamie’s Kitchen, iar acum oferă cursuri în trei locații.
Jamie’s Italian este o incursiune a unui restaurant în bucătăria italiană rustică, care încearcă să aducă mâncăruri italiene proaspete, tradiționale și simple în tendințe – totul la prețuri accesibile. Cea mai recentă afacere a lui este un parteneriat numit Barbecoa, care pune accent pe metodele tradiționale de gătit; folosind cuptoare cu lemne, cărbune și fum.
 
Pe lângă munca sa TV, grupul de restaurante și  acțiunile caritabile, Chef Oliver a publicat o serie de cărți de bucate, unele care sunt în paralel cu aventurile sale pe ecran.
Și-a promovat marca prin susținerea unui mare lanț de supermarketuri englezești și a unei game largi de produse culinare.

Celebrul bucătar Jamie Oliver este pe ecranele noastre TV de peste două decenii și s-a impus ca unul dintre cei mai faimoși gurmanzi din țară. Este cunoscut pentru campania pentru mese școlare sănătoase și pentru taxa pe zahăr și chiar a organizat un protest „Eton Mess”, în fața Downing Street, la începutul acestui an, după întoarcerea lui Boris Johnson, asupra strategiei guvernamentale împotriva obezității.

10 Aprilie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod