În preambulul Zilei Mondiale a Apei, să celebrăm preţioasa resursă a planetei: APA!

Echipa Fundaţiei PRAIS implementează în România proiectul european „EPODE pentru promovarea egalităţii în ceea ce priveşte starea de sănătate” - EPHE şi totodată coordonează echipa executivă a acestuia din celelalte 6 ţări în care se desfăşoară: Franţa, Belgia, Grecia, Olanda, Portugalia, Bulgaria.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, în cadrul EPHE, voluntarii PRAIS alături de un grup de tineri actori vor angrena 170 de elevi de clasa a II-a din Otopeni într-o inedită piesă de teatru având ca temă beneficiile consumului de apă şi grija pe care trebuie să o avem faţă de această valoroasă resursă a planetei. Piesa va fi pusă în scenă spontan, în ziua evenimentului, când elevii vor primii atât textele, cât şi detaliile legate de personajele pe care le vor interpreta.
 
„Am fost deosebit de onoraţi să fim aleşi ca şi coordonatori ai implementării acestui proiect multi-country, alături de mari organizaţii internaţionale, universităţi şi specialişti prestigioşi. În cele 7 ţări participante în cadrul EPHE, din care face parte şi România, organizăm intervenţii în comunităţi pe 4 domenii: beneficiile consumului de apă, ale consumului variat de fructe şi legume, combaterea sedentarismului şi importanţa somnului. Promovarea stilului de viaţă sănătos pentru tânăra generaţie şi a întregii familii este astăzi o prioritate la nivel global”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.

Până în prezent, elevii au participat la o serie de intervenţii directe în clase sau în aer liber, în cadrul cărora au fost stimulaţi să facă mişcare, să descopere beneficiile somnului, ale nutriţiei echilibrate, ale consumului de apă.
Copiii au participat la o serie de activităţi creative cum ar fi pictura pe sticle pentru apă. Odată cu sosirea primăverii, Fundaţia PRAIS împreună cu studenţi voluntari de la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport vor demara lecţiile deschise şi activităţile Cluburilor de mişcare şi distracţie din cadrul mişcării naţionale „Şi eu trăiesc sănătos!” - SETS, din care începând cu acest an, face parte şi comunitatea de elevi din ciclul primar din oraşul Otopeni.

În cadrul proiectului EPHE, Birourile Regionale pentru Europa ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii colaborează pentru evaluarea metodologiilor aplicate de programele tip EPODE din fiecare ţară participantă, iar 8 universităţi europene oferă sprijin ştiinţific pentru evaluarea impactului proiectului. Comisia Europeană asigura co-finanţarea proiectului, în cadrul unui parteneriat public-privat.
 
Fundaţia PRAIS a fost creată acum 10 ani de către compania de consultanţă în comunicare integrată, PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale, Fundaţia susţine 4 mari cauze globale: accesul la educaţie şi la dezvoltare personală, o economie sustenabilă bazată pe inovaţie, competitivitate şi etică, promovarea stilului de viaţă sănătos; grija faţă de mediu.

Echipa PRAIS Corporate Communications a creat şi implementat până acum 15 proiecte de social marketing bazate pe comunitate, precum:

Lumea nutriţiei! – primul program educaţional la nivel naţional desfăşurat pe o perioadă de 8 ani, câştigător al IPRA Golden World Awards şi Grand Prize la Tokyo în 1999, pentru cel mai bun program comunitar la nivel internaţional, în cadrul căruia peste 300.000 de elevi din 28 de oraşe din România au învăţat despre nutriţia sănătoasă;

SPA – Siguranţa Produselor Alimentare, program implementat timp de 4 ani, au fost angrenaţi peste 1 milion de elevi din întreaga ţară;

Cluburile de mişcare şi distracţie – 5 ani, 162 de cluburi şcolare organizate de către elevi; 8.850 de elevi şi profesori implicaţi; 30.000 de membri ai familiei;

Mic dejun cu cereale – 5 ani, 970 de şcoli implicate, în 11 oraşe importante, 70.000 de elevi şi 3.100 de profesori.



Timp de o decadă, PRAIS Corporate Communications a contribuit voluntar prin alocarea de resurse umane şi a peste 2.000 de ore de muncă  la crearea a 5 proiecte de marketing social, pe care le-a donat  fundaţiei sale.


Fundaţia PRAIS a dezvoltat şi implementat:


Mişcarea naţională „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS ce are ca obiective, pe o perioadă de 5 ani, 2011-2016 prevenirea obezităţii infantile şi promovarea stilului de viaţă sănătos în rândul familiilor din România, într-o abordare holistică: minte, trup, spirit. SETS a angrenat până în prezent 94.939 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Roman şi Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice şi peste 160.000 de părinţi, 2 milioane - public larg – www.sets.ro;

Mişcarea naţională de plantări “Milioane de Oameni, Milioane de Copaci” – MOMC derulată timp de 5 ani, recunoscută de UNEP, a reunit peste 150.000 de voluntari şi 700 de organizaţii implicate, peste 53 de milioane copaci plantaţi în România – www.milioanedecopaci.ro;

“Lumea Ta? Curată!” www.lumeatacurata.ro un program naţional educaţional în cadrul căruia, de mai bine de 4 ani, peste 12.000 de elevi din şcoli din Bucureşti, Timişoara, Arad, Medgidia beneficiază de educaţie pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, grija faţă de mediu, formarea unei atitudini responsabile faţă de mediu.

„Energia Dansului” primul proiect de strângere de fonduri pentru elevii talentaţi din liceele de coregrafie şi de promovare a dansului contemporan.
Fundaţia PRAIS a organizat un spectacol de dans contemporan cu invitaţi internaţionali la Opera Română, proiect regizat de Răzvan Mazilu, la care au participat peste 900 de personalităţi. Toate fondurile strânse au fost utilizate pentru dotarea Liceului de coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti cu 5 pianine şi o bibliotecă de DVD-uri cu cele mai importante spectacole de balet;

Concursul naţional pentru jurnalism comunitar „Nu eşti singur, vom găsi drumul împreună!” la care au participat peste 400 de jurnalişti din ţară: TV, radio, presă scrisă şi on-line.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod