"I am Ukrainian" - Mesajul unei tinere din Kiev a făcut înconjurul lumii: "Poate ne vor omorî unul câte unul"

Un videoclip de două minute despre lupta protestatarilor din piaţă Maidan din Kiev, difuzat pe internet, a captat solidaritatea întregii lumi. În imagini, o tânără cere ajutor pentru salvarea Ucrainei din ghearele dictaturii.

În clipul postat pe YouTube cu câteva zile înainte de escaladarea violenţelor în capitală ucraineană, o tânără anonimă, de 25 de ani, exlică de ce mii de ucrainieni sunt decişi să lupte pentru libertate.

"Sunt ucraineancă, născută în Kiev. Acum, sunt în Maidan, în zona centrală a oraşului meu natal. Vreau să ştiţi motivul pentru care mii de oameni, din întreaga mea ţară, sunt pe străzi. Există un singur motiv: vrem să fim liberi de dictatură, vrem să fim liberi de politicieni care lucrează doar pentru ei", povesteşte ea.

Clipul a fost realizat de un producător de documentare din SUA, aflat în Ucraina în acea perioadă pentru a face un documentar despre ţările care luptă pentru democraţie, precum Venezuela, Egipt, Malaezia, Zimbabwe şi Ucraina, informează stirileprotv.ro.



Tânăra a preferat să rămână anonimă, deoarece se teme pentru viaţă ei şi a apropiaţilor. "Sunt gata să împuşte, să bată, să rănească oamenii pentru a-şi salva banii, casele, puterea", a mărturisit ea pe înregistrare.


De aproape trei luni, ucrainenii sunt în stradă şi îşi cer cele mai elementare drepturi, rezumate de această tânăra în clipul ei: "Vreau că aceşti oameni, care sunt aici, demni şi curajoşi, să ducă o viaţă normală. Noi suntem oameni civiliati, dar guvernul nostru este unul de barbari.

Vrem că tribunalele noastre să nu mai fie corupte, vrem să fim liberi."

Apelul tinerei a cucerit întreaga lume. "Ştiu că, poate chiar mâine, nu vom mai avea telefoane, conexiune la internet şi vom rămâne singuri. Poate că poliţiştii ne vor omora, unul câte unul, când va cădea întunericul. Acesta este motivul pentru care va cer acum să ne ajutaţi. Avem libertatea în sufletele şi în minţile noastre, acum vă cer să construiţi libertatea şi în ţară noastră. Ne puteţi ajuta povestind despre acest video, împărtăşindu-l cu prietenii voştri.
Vă rog, împărtăşiţi-l!"
, îşi încheie ea mesajul.

Realizatorul a trimis clipul unor prieteni şi popularitatea acestuia a crescut rapid. Doar pe YouTube, videoclipul a strâns aproape 4 milioane de vizualizări, notează site-ul citat. Popularitatea de care se bucură acest material video demonstrează puterea imbatabilă pe care o au mijloacele de comunicare modernă și noile tehnologii în fața societăților dicatoriale, care încearcă să restrângă drepturile elementare și accesul la informație.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod