Hugh Jackman începe o nouă bătălie împotriva cancerului de piele. Boala a recidivat, iar actorul ne îndeamnă să purtăm protecție solară

Actorul Hugh Jackman ne-a luat pe toți prin surprindere când a postat, pe Instagram, o poză cu el având nasul bandajat, în urma unei biopsii pentru suspiciunea de cancer de piele. De asemenea, el ne oferă și sfaturi de protecție solară.
„Voi afla în două sau trei zile și, de îndată ce voi afla, vă voi anunța. Vă rog să purtați protecție solară. Pur și simplu nu merită”, a scris Hugh Jackman lângă poza postată pe Instagram, precizând că este suspect de cancer de piele. 
 

 
Hugh Jackman, suspect de cancer de piele

 
 
Hugh Jackman vă sfătuiește să „puneți niște protecție solară” și a distribuit un mesaj online pentru a spune acest lucru. Actorul este suspect de cancer de piele.

 
Actorul a mai fost tratat, în trecut, de cinci ori, pentru carcinom

 

Starul din Wolverine, în vârstă de 54 de ani, care a primit tratament pentru cancer de piele de cel puțin cinci ori în trecut, a dezvăluit pe Instagram că s-ar putea să-i fi revenit carcinomul său bazocelular.
 

 
Actorul s-a fotografiat cu nasul bandajat

 
 
„Vroiam să auziți asta de la mine, în caz că mă vede cineva pe stradă sau orice altceva.
Tocmai mi s-au făcut două biopsii. Tocmai m-am dus la doctorul meu, dr. Iron, care este minunat – și a văzut două lucruri mici. Ea a văzut lucruri mărunte, ar putea fi sau nu ar putea fi - celule bazale, în opinia ei. Voi afla în două sau trei zile și, de îndată ce voi afla, vă voi anunța. Doar pentru a vă aminti, celulele bazale – în lumea cancerelor de piele – sunt cele mai puțin periculoase dintre toate”, a spus el într-o postare pe Instagram.
 

 
Ce este carcinomul bazocelular

 
 
Carcinomul bazocelular este cel mai frecvent tip de cancer de piele și este, adesea, cauzat de expunerea la soare, conform Societății Americane de Cancer. Boala începe, de obicei, pe zonele feței, capului sau gâtului și se poate extinde la oase dacă este lăsată netratată.
Principalul factor de risc îl constituie expunerea prelungită la soare, fără utilizarea unor creme de protecție solară. De asemenea, factorii genetici și imunitatea scăzută favorizează apariția acestei boli.
Cu tratamentul adecvat, rata de vindecare este foarte mare, în acest tip de cancer, tumorile având o evoluție lentă, malignitate redusă și metastazare rară. Totuși, există și forme recidivante.  

 
 
Simptomele carcinomului bazocelular

 
 
- pete roșiatice sau zone iritate 
- leziuni de culoare alb – gălbuie
- excrescențe roz
- noduli lucioși, de culoare albă, roșiatică sau gălbuie
- răni sângerânde care se închid și se redeschid


Jackman are o istorie în lupta cu această boală

 

Jackman, care are peste 31 de milioane de urmăritori pe Instagram, are o lungă istorie cu această boală.
El le-a spus fanilor săi, în 2013, că i s-a îndepărtat țesut canceros din nas, doar pentru ca acest carcinom bazocelular să revină -de două ori- în anul următor și de câteva ori de atunci.

 
Actorul dă vina pe soarele din Australia

 
 
Jackman a atribuit anterior experiența sa cu această afecțiune faptul că a crescut  în Australia - deoarece emisfera sudică este mai aproape de soare în timpul verii decât omologii săi din nord - și a declarat, pentru People, în 2015, că nu a purtat niciodată protecție solară în tinerețe.
 


Jackman ne dă un sfat: “Pune niște protecție solară”

 
 
Actorul, câștigător al Globului de Aur, și-a îndemnat astfel fanii să ia în considerare acest avertisment și să aplice creme cu factor de protecție solară.

„Dacă pot profita de această ocazie pentru a vă aminti că vine vara, o fac cu plăcere.
Pentru acei dintre noi, de aici, din emisfera nordică, vă rugăm să purtați protecție solară. Indiferent cât de mult ai vrea să te bronzezi, ai încredere în mine. Pune niște protecție solară.”
 
Sursa foto: Instagram 
6 Aprilie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod