Femeile care pun poze sexy pe Facebook sunt considerate mai puţin competente

Tinerele care publică fotografii sexy cu ele pe reţeaua de socializare sunt considerate de "prietenele" lor virtuale mai puţin atractive din punct de vedere fizic şi social, dar şi mai puţin competente pentru a îndeplini o sarcină, arată un nou studiu al cercetătorilor americani.

Potrivit site-ului economictimes.com, citat de agenția Mediafax, cercetătorii au ajuns la aceste rezultate cu ajutorul unui experiment în cadrul căruia au fost folosite conturi fictive de Facebook.

58de adolscente și 60 de femei tinere au participat la studiul realizat de Elizabeth Daniels
"Acesta este o acuzaţie clară a pozelor sexy publicate pe site-urile de socializare", a declarat Elizabeth Daniels, profesor asistent de psihologie la Universitatea Oregon. "Există o dorinţă foarte mare a adolescentelor şi a femeilor tinere de a se înfăţişa într-o postură sexy, dar distribuirea acestor fotografii sexy în mediul online au consecinţe mai mult negative decât pozitive", a mai spus Daniels.

Astfel, potrivit lui Daniels, fetele şi femeile tinere sunt într-o situaţie nefavorabilă când vine vorba despre fotografiile lor de pe reţeaua de socializare Facebook.

Persoanele care publică fotografii sexy riscă să primească reacţii negative din partea "prietenilor" virtuali de pe această reţea, dar femeile care încarcă pe Facebook fotografii decente pot pierde interesul şi atenţia din partea băieţilor şi a bărbaţilor.

"Trebuie să înţelegem ce acţiuni întreprind ei (tinerii, n.r.) online şi cum le afectează acestea părerea despre sine", a mai spus aceasta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod