Drumurile ar putea fi închise din cauza poleiului

Drumurile ar putea fi închise după ce Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de polei pentru mai multe județe din sud-estul țării până la ora 14.00
Vizate, în acest sens, sunt drumurile naționale și autostrăzile din Oltenia, Muntenia și Dobrogea. După încetarea fenomenului, circulația va fi redeschisă imediat ce sunt îndeplinite condițiile de siguranță a circulației, potrivit unui comunicat al CNADNR.

Precipitaţiile mixte din timpul nopţii de marţi spre mircuri (5/6 ianuarie 2016) au dus la formarea poleiului în Oltenia, sudul Banatului, Muntenia şi Dobrogea, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de polei pentru mai multe județe din aceste regiuni.

Până la ora 14.00 sunt sub avertizare cod galben de precipitaţii mixte şi polei Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Prahova. Avertizare cod galben a fost emisă şi pentru judeţele Dolj şi Olt, inclusiv municipiile Craiova, Bechet, Caracal şi Slatina, precum şi pentru sudul judeţului Vâlcea. Şi în judeţele Caraş-Severin, pe majoritatea arterelor de circulaţie, Teleorman, pe DN6 şi DN52 Crângu - Furculeşti, în judeţul Gorj, pe DE79 şi DJ661 (pe raza comunei Ţânţăreni), precum şi pe drumurile care tranzitează judeţele Dolj şi Olt s-a format polei, a anunţat Centrul Infotrafic din Poliţia Română, potrivit Mediafax.

Pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, carosabilul este umed de la kilometrul 80 până la 120, însă nu s-a format polei, iar pe A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea nu sunt probleme de trafic.

Dupa-amiaza şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (6/7 ianuarie) poleiul va fi prezent local şi temporar, mai ales în regiunile din jumatatea de nord a ţării, potrivit stirileprotv.ro. ANM precizează că, începând din cursul nopţii de 6 spre 7 ianuarie (miercuri spre joi) vor predomina ninsorile, în special în nord-est şi în zona de munte, iar în sud-est va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă mai importante.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod