Două pahare cu vin înainte de culcare te pot ajuta să slăbești, potrivit experților

Două studii realizate de Washington State University și Harvard Medical School vin cu o descoperire interesantă pentru consumatorii de vin. Se pare că el te poate ajuta la slăbit!
Până acum știam că un pahar de vin are aproximativ același conținut caloric precum o înghețată. Astfel că, poate multe persoane care se aflau la dietă au încercat să evite vinul și înghețata. Însă, se pare că cercetătorii de la Washington State University și Harvard Medical School sunt de altă părere. Ei au descoperit că vinul roșu conține un polifenol numit resveratrol, care are capacitatea de a transforma depozitele de grăsime în grăsime brună, scrie unilad.co.uk 

Doi dintre coordonatorii studiilor au demonstrat că în urma unui diete cu resveratrol urmată de cobaii șoareci, aceștia au fost în stare să transforme depozitele de grăsime în grăsime brună.
Ţesutul adipos brun sau grăsimea brună - BAT (brown adipose tissue) - este un tip special de ţesut, prezent la majoritatea mamiferelor mici şi la puii nou-născuţi ai mamiferelor mari, inclusiv la om. Rolul acestei grăsimi brune este esenţial: ea este termogenă, adică devine activă la temperaturi scăzute şi generează căldură. 

”Polifenolii din fructe, inclusiv resveratrolul, stimulează arderea grăsimilor. Ei convertesc țesutul adipos alb în grăsime brună care este mai ușor de ars.
Astfel, se previne obezitatea și disfuncțiile metabolice”,
explică specialiștii. 

Studiu realizat de experții de la Harvard Medical School, care au monitoritat datele a 20.000 de femei de-a lungul a 13 ani, arată că persoanele care beau zilnic două pahare de vin sunt cu 70% mai puţin predispuse să devină supraponderale. De asemenea, s-a constatat că vinul taie pofta de mâncare, susțin specialiștii, astfel că vei rezista mai ușor tentației de a mânca ceva seara târziu. 
22 Martie 2018
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • corector pe 23 Mar 2018, 02:02
    Nu e așa

    Ioana, resveratrolul din vinul rosu are si efectul de a impiedica somnul. Doua pahare de vin rosu inainte de culcare risca sa te tina treaz pina noaptea tirziu. In text e vorba de doua pahare de vin (rosu) baute in timpul zilei, nu inainte de culcare.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod