Dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel va fi judecat în şedinţă secretă

Moartea șocantă a copilului mușcat de câinii maidanezi a provocat mai multe proteste


Judecarea dosarului "Ionuţ" a început la un an şi o săptămână de la moartea băieţelului, care în 2 septembrie 2013, când a fost sfâşiat de câini pe un teren al firmei Tei Rezidenţial, din apropierea Parcului Tei din Capitală, avea patru ani şi se juca împreună cu fratele lui mai mare.

Dosarul penal legat de moartea lui Ionuţ Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013 de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie 2013, pentru Mediafax, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

La 24 de zile după deschiderea dosarului, procurorul de caz, Romulus Varga, a formulat primele acuzaţii. În 27 septembrie 2013, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţa că Administraţia Domeniului Public a Sectorului 2, reprezentanţii SC Tei Rezidenţial şi Constantin Ciorăscu sunt urmăriţi penal în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod