Dinu Patriciu a murit

Omul de afaceri a murit la Londra, la vârsta de 64 de ani. El suferea de o boală hepatică progresivă.

Afacerist, politician şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, Dan Costache Patriciu se mutase în capitala Marii Britanii în luna ianuarie. El suferea de o boală hepatică progresivă, iar la sfârşitul lunii decembrie 2012 a suferit un transplant de ficat.

Dinu Patriciu s-a născut la 3 august 1950 în București. Miliardarul a ocupat trei ani la rând primul loc în Topul celor mai bogați români și a avut, după 1990, afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar și media.

Omul de afaceri deţinea active imobiliare în Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei.

În România, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprindea Romană Offices, Cubic Center şi Evo Center (în Pipera), Băneasa Business Center, Cascade Offices (Buzeşti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodată, omul de afaceri a deţinut împreună cu fondul AIG/Lincoln clădirea de birouri Lakeview din Floreasca vândută în anul trecut fondului NEPI.

Dinu Patriciu s-a născut în 3 august 1950, la Bucureşti şi a avut afaceri în domeniul petrolier, bancar şi imobiliar.

În anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL.
În legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timiş pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administraţie centrală şi locală, amenajarea teritoriului şi urbanism şi din Comisia pentru echilibru ecologic şi protecţia mediului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod