cutremur

Cutremur de 5,3 grade Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 Richter a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2:11, în regiunea Vrancea, fiind resimţit în cea mai mare parte a ţării, conform Institutului Naţional de Fizica Pământului.
Potrivit primelor estimări INFP, magnitudinea a fost de 5,6, la o adâncime de 112 kilometri. Estimarea iniţială a INFP a fost de 6 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimţit în Bucureşti şi în alte zone din ţară, precum Suceava, Craiova, dar şi în Republica Moldova.

Potrivit INFP, epicentrul a fost în zona seismică Vrancea.

Magnitudinea anunțată inițial, de 5,6 grade Richter, a fost preluată și de agenția americană United States Geological Survey (USGS). Ulterior, aceasta a fost revizuită la 5,3 grade pe scara Richter, anunță pe Twitter Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.


Potrivit USGS, seismul s-a produs la orele 02.11, la șapte kilometri vest de comuna Nereju, județul Vrancea, la o adâncime de 88,3 kilometri.

Cutremurul a fost resimțit puternic în București și Republica Moldova, potrivit martorilor oculari.

În luna septembrie, în România au avut loc peste 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,3 grade pe scara Richter, notează Agerpres.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.



Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod