Cristian Cioacă a fost arestat. Soţul Elodiei, ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti

Poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost arestat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti. Cioacă a fost adus, miercuri seară, la arestul central al Poliţiei Capitalei, unde va fi încarcerat.
Cristian Cioacă a fost ridicat din apartamentul său situat la etajul al doilea al unui bloc de patru etaje din cartierul Banatului din Piteşti, primele indicii arătând că acesta îi aştepta în locuinţă pe oamenii legii, cu lumina stinsă şi bagajul făcut, să vină să-l ridice.

Poliţistul a refuzat să facă vreo declaraţie jurnaliştilor aflaţi în faţa locuinţei sale.

Comisarul şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, a declarat că Cioacă nu s-a opus arestării şi că, în acest moment, se află în arestul IPJ Argeş.

"Imediat ce la noi la instituţie a venit mandatul de arestare, în urmă cu aproximativ 30 de minute, poliţiştii de la Serviciul Urmăriri au plecat imediat la domiciuliul lui Cristian Cioacă.
El a fost ridicat din apartament, nu a opus rezistenţă şi, după ce ajunge în arestul IPJ Argeş, va fi preluat de către colegii noştri de la Bucureşti şi va fi condus la Direcţia de Cercetări Penale din Bucureşti", a mai spus Dinu.

Blocul în care locuieşte poliţistul Cristian Cioacă este situat la aproximativ 100 de metri de Poliţia municipiului Piteşti, insittuţia unde Cioacă şi-a desfăşurat activitatea ca ajutor al ofiţerului de serviciu.

Cristian Cioacă, arestat preventiv în dosarul uciderii soţiei sale - Elodia Ghinescu -, a fost adus, miercuri seară, la arestul central al Poliţiei Capitalei, unde va fi încarcerat, în conformitate cu decizia definitivă luată de Curtea de Apel Bucureşti.

După anunţarea hotărârii instanţei, Cioacă a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti, încătuşat şi dus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Escortat de colegii săi de la IPJ Argeş, el a fost adus ulterior, cu maşina, la Direcţia Cercetări Penale din Bucureşti, reprezentanţii IPJ Argeş confirmând că nu au fost probleme deosbite în punerea în aplicare a mandatului.
"Au fost îndeplinite formalităţile impuse de lege în astfel de situaţii, iar ulterior maşina cu colegii mei de la IPJ Argeş a plecat spre Capitală, unde Cristian Cioacă va fi predat poliţiştilor de la Direcţia de Cercetări Penale din Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu.

Şeful IPJ Argeş a dispus, miercuri seară, suspendarea din funcţie a inspectorului principal Cristian Cioacă.

Miercuri, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis recursul procurorilor faţă de decizia Tribunalului Bucureşti prin care fusese respinsă cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Cioacă.
Procurorii formulaseră solicitarea în lumina unor noi probe care l-ar incrimina pe Cioacă.

Decizia CAB de arestare preventivă, care este definitivă, a fost luată în unanimitate de către completul de trei judecători care a judecat recursul procurorilor.

Avocata lui Cioacă, Maria Vasii, a declarat, miercuri, după ce judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia, că, în opinia sa, demersurile anchetatorilor de până acum nu reprezintă o anchetă adevărată şi că o anchetă reală va începe după ce dosarul va fi trimis judecătorilor, când cazul va fi analizat "pe toate părţile.

Vasii a precizat că, până la acest moment, anchetatorii au lucrat pe o singură pistă şi au avut în vedere un singur suspect, fără a analiza şi fără a lua în calcul şi alte ipoteze.

Tribunalul Bucureşti (TB) a respins, în 28 noiembrie, cererea de arestare preventivă a poliţiştului Cristian Cioacă, principalul suspect în uciderea soţiei sale - avocata Elodia Ghinescu, dată dispărută din septembrie 2007.

Foto: Mediafax
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • alexandru ion pe 7 Dec 2012, 09:16
  vai de avocata care apara criminalul de avocati! sa fie exclusa din Barou

  Avocat Vasii ce colega esti pentru celelalte avocate? Sa se bazeze pe tine toate colegele ca vei apara toti criminalii care le vor ucide, nu-i asa ?!? Faci de rusine aceasta profesie! Ce parere ai de lucrarea de licenta "Crima Perfecta" ? Ai citit-o deja ?

  1
  1

 • Adriana pe 6 Dec 2012, 10:16
  dreptate!

  sper sa putrezeasca in inchisoare acest criminal..era la mintea cocosului ca el a omorat-o pe Elodia G, chiar nu spune nimic faptul ca si-a facut lucrarea de licenta pe tema 'crima perfecta'?? el are grave probleme cu capul si acestea sunt urmarile..nu ar trebui lasat langa acel copil! sa fie arestat si sa se faca dreptate!

  4
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod