Cele mai bune tendințe vestimentare pentru primăvară

Deși rochiile clasice, cum ar fi rochiile negre, nu dau niciodată greș, în această primăvară vom face loc în garderobă rochiilor decupate, tricotate sau cu pene, printre alte propuneri. La această oră, cele mai multe dintre noi se gândesc deja să pună hainele de iarnă la fundul dulapului pentru a face loc hainelor din noul sezon. Primăvara este deja aici, iar tendințele au invadat magazinele, unde, din nou, domnesc rochiile.
Considerate piesa vedetă la care apelează toate femeile în orice anotimp, în primăvară aceste rochii elegante devin cel mai bun aliat pentru a face acea tranziție atât de tipică pentru mijlocul sezonului, cel mai complicat moment de a te îmbrăca.
 
Versatilitatea rochiilor le face să fie perfecte pentru orice ocazie și asul din mânecă pentru acele zile în care nu știi ce să porți. Confortabile, flatante și combinabile, aceste rochii elegante sunt perfecte pentru a merge la birou, pentru a ieși la masă cu prietenii sau pentru a deveni cea mai bine îmbrăcată invitată.
După ce am analizat cu lupa propunerile marilor designeri de pe podiumurile unde și-au prezentat colecțiile, am făcut un tur al magazinelor, atât virtuale, cât și fizice, pentru a descoperi cele mai bune șapte tendințe în materie de rochii elegante pentru acest sezon, care vine încărcat de noutăți. Iată câteva dintre ele.
 
În cadrul tendințelor primăvară-vară 2023, rochiile tind să ocupe un loc esențial în propunerile de pe podium.
Ele sunt una dintre vedetele colecțiilor și, posibil, elementul în care poți aprecia cel mai bine diferitele estetici și tendințe care inspiră fiecare sezon. În acest sens, îți prezentăm un rezumat al principalelor tendințe în materie de rochii elegante care vor fi peste tot în lunile următoare.
 

 
Rochii elegante decupate

 
 
Cunoscute sub numele de „cut out” (sau „naked”, pentru că lasă multă piele descoperită), rochiile decupate, atât de la modă în anii 2000, revin în prim-plan, așa cum au fost în trecut. Surorile Kardashian au fost printre primele care au îndrăznit să poarte aceste rochii elegante atrăgătoare, dar, atenție, nu au făcut decât să deschidă ușa, pentru că în acest moment nu există brand de modă care să nu aibă printre modelele sale o rochie „decupată”. 

 
 
Rochii elegante tricotate


  
Chloé și Bottega Veneta au aprobat rochiile tricotate pentru a fi vedetele primăverii. În primele luni ale sezonului, și profitând de faptul că este încă răcoare, cele mai populare vor fi acele rochii de ocazie cu mâneci lungi, însă, pe măsură ce temperaturile cresc, cele cu mâneci scurte și fără mâneci vor fi cele care vor triumfa. 
Combină-le cu sandale plate, cu pene de esparto sau cu pantofi de sport.

 
 
Rochii elegante albe

 
 
Nu există sezon cald fără rochii albe.
An de an, marile branduri își umplu colecțiile cu rochia care înlocuiește „little black dress” în cele mai fierbinți luni. Fie că suntem în anul 2023, fie că ne întoarcem în timp în anul 2000, există întotdeauna o rochie albă frumoasă de care să te îndrăgostești. Iar în această primăvară ea nu va fi mai prejos. 
 

 
Rochii drapate

 
 
Dacă există o rochie elegantă și măgulitoare, aceasta este rochia drapată. Țesăturile drapate, încrețite și plisate sunt flatante, romantice și atemporale, dar cele mai populare în lunile următoare vor fi cele mini.
 

 
Rochii colorblock

 
 
Cele mai izbitoare culori au pus stăpânire pe colecțiile Valentino, Proenza Schoule și Saint Laurent, printre alte branduri. După ce a triumfat în urmă cu mai bine de 10 ani, „colorblock” a revenit pentru a trăi o epocă de aur, deoarece acest stil vopsește rochiile la modă ale acestei primăveri.
 

 
Rochii din denim 

 
 
Deși moda denim este mereu prezentă și devine protagonista colecțiilor în fiecare sezon, este adevărat că, de câțiva ani, rochiile din denim au căzut în uitare. 
Stella McCartney, printre alte branduri, a adus această tendință pe podium, iar magazinele low cost (și nu atât de low cost) au ținut cont de ea. 
 

 
Rochii din pene

 
 
Deși penele sunt rezervate celor mai festive momente, cum ar fi nunțile sau evenimentele speciale, adevărul este că este una dintre cele mai sofisticate tendințe care anul acesta vine din mâna lui Valentino și Giambattista Valli, dar asta nu înseamnă că sunt legate doar de brandurile de lux.
Poți purta rochii din pene ca rochii de ocazie, la un eveniment festiv, precum o nuntă sau o cununie. Sau la orice eveniment de seară, ca rochii de seară
 

 
Rochii elegante asimetrice

 
 
Asimetria este unul dintre pariurile câștigătoare în rândul tendințelor vestimentare pentru primăvara vară 2023. Cel mai des întâlnit este să găsești decolteuri de acest tip care încorporează o singură mânecă, așa cum fac Carolina Herrera sau Acne Studios. În cazul Balmain, hainele lor prezintă drapaje neregulate pe un umăr, în timp ce alte colecții, precum Bally, încorporează, de asemenea, detalii cu deschideri la înălțimi diferite.

 
 
Rochii elegante cu glugă

 
 
Aceasta este una dintre cele mai populare piese vestimentare din ultimele sezoane: rochia cu glugă este opțiunea preferată pe covoarele roșii. Dintre celebrități, Verónica Echegui a fost una dintre primele care a purtat-o, pentru Goya 2022, într-un stil care amintește de Kylie Minogue în videoclipul din 2001 Can't get out of my head. De fapt, designul poate fi urmărit până în anii 1990, când Azzedine Alaïa a îmbrăcat-o pe Grace Jones în diferite versiuni în toate culorile. 
evaro
7 Martie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod