Cazul violului din Vaslui: Cei şapte tineri condamnaţi rămân în arest

Cei şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni condamnaţi în primă instanţă pentru violarea unei fete de 18 ani rămân în arest, întrucât magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, luni, că măsura arestării preventive a acestora, dispusă în 17 august de Judecătoria Vaslui, e "legală şi temeinică".

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au menţinut măsura arestului preventiv pentru cei şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, condamnaţi de instanţa de fond pentru viol şi lipsire de libertate, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi opt ani şi patru luni, anunţă Mediafax.

Astfel, magistraţii ieşeni au considerat "legală şi temeinică" măsura arestului preventiv dispusă, în 17 august, de Judecătoria Vaslui, pe o perioadă de 60 de zile, şi au respins, totodată, cererile de revocare formulate de avocaţii apărării.

Şedinţa de la Curtea de Apel Iaşi a început cu o amânare, după ce primul magistrat desemnat să judece cauza a formulat o cerere de abţinere, care a şi fost aprobată.

"Măsura arestului preventiv a fost verificată din oficiu, considerându-se drept una legală şi temeinică.

În aceste condiţii, au fost respinse şi cererile de revocare a măsurii arestului preventiv formulate de către persoanele arestate sau avocaţii acestora", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Iaşi, Diana Mihaela Micu Cheptene.

Decizia instanţei este definitivă, astfel încât cei şapte tineri din Văleni vor rămâne în arest preventiv, la Penitenciarul Vaslui, până în 17 octombrie.

Cei şapte tineri vor ajunge din nou în instanţă în 6 octombrie, când, tot la Curtea de Apel Iaşi, se va judeca apelul formulat atât de către victimă şi procurori, cât şi de cei şapte tineri din Văleni.

Luni, duba Penitenciarului Vaslui care îi transporta la Curtea de Apel Iaşi pe cei şapte tineri a fost implicată într-un accident petrecut în Iaşi, după ce a fost lovită de un autoturism care nu a acordat prioritate, nicio persoană nefiind rănită.

La locul accidentului s-a deplasat o altă autoutilitară, aparţinând Penitenciarului Iaşi, care i-a preluat pe deţinuţii aflaţi în duba implicată în accident.
Deţinuţii au fost coborâţi din maşina Penitenciarului Vaslui sub escorta Poliţiei, fiind legaţi de mâini, câte doi, cu cătuşe.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Vaslui, niciun ocupant al autospecialei nu a fost rănit, cei şapte deţinuţi fiind preluaţi de maşina Penitenciarului Iaşi şi duşi la instanţă.

Circulaţia în zona accidentului s-a desfăşurat cu dificultate timp de câteva zeci de minute.

În 2 septembrie, Curtea de Apel Iaşi a respins cererea de strămutare a dosarului în care cei şapte tineri din Văleni au fost judecaţi şi condamnaţi la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare pentru viol şi lipsire de libertate, după ce, în noiembrie anul trecut, ar fi abuzat sexual o elevă de 18 ani, instanţa considerând-o "neîntemeiată".

În aceste condiţii, cei şapte tineri vor rămâne, până la judecarea apelului formulat de procurori şi avocatul victimei, pe de o parte, şi de către cei condamnaţi, pe de altă parte, cu pedepsele date de magistraţii vasluieni, notează Mediafax.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod