Cazul bebeluşilor infectaţi. Pericolul vital a trecut, susţine șeful Secției de Nefrologie

Pericolul vital a trecut pentru toți cei șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic care se află internați la Spitalul "Marie Curie", a declarat vineri șeful Secției de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean, citată de Agerpres.

"Putem spune că pericolul imediat, deci pericolul vital, a trecut pentru toți. Primii pași, sigur, i-ați auzit deja, se leagă de întreruperea dializei. După care noi urmărim dacă acești copii urinează suficient pentru a scoate și sondele urinare cu care noi monitorizăm cantitatea de urină și acest lucru poate să dureze una sau două zile.
În același timp, urmărim dacă ei se hrănesc suficient pe cale orală, deci dacă putem să îi încredințăm familiilor. După aceea trebuie suprimată în totalitate medicația pe care o primesc. Fiecare are altă formă de boală și la fiecare vom hotărî evoluția clinică și momentul externării în funcție de aceste lucruri"
, a explicat nefrologul.

În perioada 31 ianuarie - 12 februarie, 12 copii s-au internat la Spitalul "Marie Curie", infectaţi cu o bacterie care provoacă grave probleme renale, chiar şi moartea.
Este vorba despre nouă copii din judeţul Argeş, unul din Craiova şi unul din Bucureşti, cu vârste cuprinse între cinci luni şi un an şi şapte luni.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod