Cafeaua Dalgona, vedeta sezonului estival, originară din Macao

Băutură delicioasă, cafeaua Dalgona poate fi consumată în orice anotimp dar vara, în plin sezon estival, se bucură de cel mai mare succes. Originară din Macao, cafeaua Dalgona se prepară ușor, după reguli simple.
Spumă de cafea instant (ness), cafeaua Dalgona este, practic, un caffee frape cu ness. În Grecia, caffee frape datează din 1957.

 
Cafeaua Dalgona, vedeta sezonului estival

 

Originară din Macao, cafeaua Dalgona este vedeta sezonului estival și are un gust asemănător cu cel al unui popular desert Asiatic, Dalgona.
 


Inventată de un fost constructor naval din Macao
 


Se spune că faimoasa cafea Dalgona a fost inventată de un anume Leong Kam Hon, fost constructor naval în Macao, care, după un accident la mână nu a mai putut lucra pe șantier și și-a deschis un local numit „Wai Ting Coffee”, redenumit, mai târziu, „Hon Kee”.
 
Într-o zi, în 1997, Leong a pregătit o băutură, fix după cerințele unui cuplu de turiști.
Băutura nu i-a atras prea mult atenția însă, în 2004, Chow Yun-fat, un actor din Hong Kong, cunoscut anterior drept Donald Chow, i-a trecut pragul localului, iar Leong le-a servit, acestuia și anturajului său, cafeaua preparată după rețeta cerută de turiștii din 1997.
 
Laudele lui Chow pentru băutură au atras primul val de atenție internațională, ulterior, în localul lui Leong venind noi vizitatori pentru a cere „cafea Chow Yun-fat”. Producătorul însuși numește băutura făcută în meniul său drept „cafea bătută manual”.

 
 
Un actor sud-coreean i-a adus faima

 
 
Numele de „cafea Dalgona” este atribuit actorului sud-coreean Jung Il-woo, care a comandat această băutură, în localul lui Leong, în ianuarie 2020, în timpul apariției sale la emisiunea TV intitulată Stars' Top Recipe la Fun-Staurant.
El a asemănat gustul cu cel al dalgonei, un tip de caramel din fagure coreean.

Se pare că această combinație de ness frecat, spumos, cu zahăr și lapte rece (sau cald), chiar are aromă de desertul Dalgona, respectiv un preparate din zahăr ars cu miere și caramel.
 
Acest desert este foarte popular în Asia dar și în Europa și Statele Unite, iar de la gustul lui s-a născut denumirea de cafea Dalgona.
 


Cum se prepară cafeaua Daldona

 
 
Pentru un pahar de cafea Dalgona aveți nevoie de două lingurițe de ness, două de zahăr și două de apă fierbinte.
Toate ingredintele se amestecă bine, la blender, până ce amestecul devine o spumă mai tare. Într-un pahar mare se pune lapte rece și apoi se adaugă două cuburi de gheață, iar amestecul blanduit se pune la final și... e gata cafeaua Dalgona!
 
27 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod