A.G. Weinberger s-a alăturat campaniei „Români pentru o lume”

Este considerat la ora actuală singurul reper şi autoritate în domeniul muzical pe care îl reprezintă - Blues, Jazz, Rock. Supranumit Mr Blues al României, artistul „crossover” de talie internaţională a atras atenţia şi renumitul BB King, care l-a definit ca fiind „un chitarist foarte bun şi dinamic.”

Fiind una dintre vocile campaniei „Români pentru o lume”, iniţiată de Fundaţia Sergiu Celibidache, A.G. Weinberger trezeşte speranța, motivează și inspiră generațiile viitoare în a-și urma visul!

- De ce aţi ales să vă alăturaţi campaniei „Român pentru o lume?
- Pe lângă faptul că sunt un mare admirator al lui Sergiu Celibidache, am găsit în intenţiile Fundaţiei acel „verb” special care ne poate conduce la un firesc al demnităţii noastre. Iar tenacitatea şi devotamentul echipei este un garant pentru acest deziderat atât de mult râvnit şi dorit.

- Prin „vocea” dvs, în această campanie, se doreşte încurajarea românilor să îşi urmeze visul, inspirându-se din exemplul pe care activitatea dvs.

profesională îl oferă. Ce sfaturi aveţi pentru cei care doresc să vă calce pe urme?
- Să nu se lase păcăliţi şi să nu îşi bată joc de crezul în idealurile lor... Să-şi asume întocmai visele, în orice condiţii şi circumstanţe...

- Care consideraţi că vor fi criteriile care îi vor diferenţia, dintre cei înscrişi, pe cei care vor trece de preselecţii şi vor ajunge în finala concursului din etapa a3a a campaniei?
- Sper ca cei ce se pot identifica drept surse de demnitate să aibă loc la linia de start în finala concursului. În primul rând pentru condiţia umană în general, iar abia după aceasta naţiunii din care fac parte în particular - şi care prin opera lor ating o dimensiune globală.

- În ultimii ani, cu precădere în România, educaţia pare să aibă un rol tot mai secundar în formarea unui individ.
Pe cine găsiţi dvs. răspunzător pentru acest fapt?
- Mentalitatea generală ticăloşită şi blazarea indolentă a asumării deciziilor la toate nivelurile... inclusiv la cele domestice şi personale...

- Ce soluţii vedeti pentru combaterea acestei situaţii?
- O reconstruire completă de la zero într-un mediu secular garantat...

Pentru astfel de români ca A.G. Weinberger a luat naştere „Români pentru o lume”, campania naţională de responsabilitate socială iniţiată de Fundaţia Sergiu Celibidache.

E rândul tău să pui România pe hartă!  
Mai multe detalii pe www.romanipentruolume.ro şi pagina oficială de Facebook a campaniei.

„Români pentru o lume” reprezintă un omagiu adus marilor personalităţi româneşti ce au adus mândrie şi glorie României, peste tot în lume şi aduce în atenţia fiecăruia dintre noi pe co-naţionalii noştri care, prin activitatea lor, rămân nemuritori.
Finalitatea acestei campanii o constituie organizarea unui concurs naţional online (pe www.romanipentruolume.ro şi pe pagina de Facebook) de tribut adus culturii sau unei personalităţi anume, prin care oameni din domenii diferite ale culturii se vor putea înscrie astfel încât să dedice o pictură, o compoziţie, o sculptură, un poem, etc.

În urma unui vot de specialitate şi prin votul sponsorilor, cei selectaţi vor merge în finală, unde vor fi jurizaţi de către un juriu de specialitate şi de către public. Câştigătorii vor primi burse de studiu în România şi în străinătate.

Campania se desfăşoară online, la adresa www.romanipentruolume.ro şi pe pagina de Facebook, unde puteţi găsi mai multe detalii despre acest nou proiect cultural al Fundaţiei Sergiu Celibidache.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod