A murit Stephen Hawking, fizicianul care ne-a învăţat să vedem altfel lumea

Stephen Hawking s-a căsătorit cu Jane Wilde în 1965 şi au avut trei copii


"Scopul meu este simplu. Este completa înţelegere a universului, de ce este cum este şi de ce există", a spus el la un moment dat.

Renumit pe plan mondial pentru contribuţiile sale la domeniul fizicii teoretice, Stephen Hawking este autorul volumului "Scurtă istorie a timpului", una dintre cele mai de succes cărţi din literatura ştiinţifică. El a fost şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deţinut în trecut şi de Isaac Newton.

Stephen Hawking s-a căsătorit cu Jane Wilde în 1965, iar împreună au avut trei copii.

Cuplul s-a despărţit după 25 de ani, iar el s-a căsătorit cu asistenta sa Elaine Mason, însă mariajul s-a destrămat după ce el a fost acuzat de abuz.

Povestea de dragoste dintre Hawking şi Wilde a fost transpusă în filmul "The Theory of Everything", din 2014, care i-a adus actorului britanic Eddie Redmayne un trofeu Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol principal". Hawking a declarat că au fost mai multe momente când, vizionând filmul, avea senzaţia că se vede pe el însuşi în acele imagini.

Omul de ştiinţă a fost şi subiectul unui documentar, "Hawking", în care vorbeşte despre propria viaţă: "Pentru că fiecare zi poate fi ultima pentru mine, vreau să profit de fiecare minut", a spus el.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
14 Martie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod