A trecut vremea scrisorilor de dragoste?

Cum ii spui partenrului ca il iubesti? Ii trimiti o felicitare electronica siropoasa sau ii scrii foarte des e-mail-uri dragastoase? Cat de des ii scrii insa scrisori...

Cum ii spui partenrului ca il iubesti? Ii trimiti o felicitare electronica siropoasa sau ii scrii foarte des e-mail-uri dragastoase? Cat de des ii scrii insa scrisori de dragoste?

Chiar si in aceasta era a internetului, nimic nu se compara cu momentele in care deschizi o scrisoare, mai ales daca este vorba de una in care ti se spune cat de minunata esti. Poate chat-ul sau mesajele ce curg unul dupa altul in contul tau de e-mail sunt cele ce inlocuiesc clasica scrisoare de dragoste?

Cate dintre noi avem timp sa ne asezam confortabil la birou sau la masa din bucatarie si sa depunem efortul pentru a scrie ceva atat de personal, apoi sa cautam timbrul si plicul potrivit si sa o punem la posta? Un e-mail dureaza doar cateva minute, uneori chiar secunde. Ce spui, pe care il alegi? Sau mai bine citeste randurile de mai jos si faci alegerea mai tarziu.



Stanjeneala


E-mail-ul este minunat din multe puncte de vedere. Mai ales pentru rapiditatea cu care ajunge la destinatie. Dar nu este locul ideal in care sa-ti impartasesti sentimentele. Gandeste-te unde poate ajunge mesajul tau in doar cateva minute si cat de stanjenita te-ai putea simti daca altcineva decat iubitul tau ti-ar citi mesajul.

Este important intr-o relatie sa va amintiti in permanenta cat de mult va iubiti, asa ca fa un efort si scrie tu prima o scrisoare de dragoste. Ai sa vezi ca va primi mesajul: va sti si cat de mult il iubesti si in curand te vei delecta cu scrisoarea trimisa de el.

Comoditatea

In ziua de azi auzim tot mai putin de romantism. Si nu pentru ca el nu ar exista. Metodele ce sunt alese pentru a ne exprima dragostea sunt cele ce stirbesc ceva din farmecul romantismului.
Suntem in general conduse de comoditate.

Dureaza cateva minte sa trimitem un e-mail. Totusi simtim nevoia sa fim romantici. Daca nu ar fi asa de ce am alege inimioare si ursuleti pentru a insoti e-mail-urile destinate iubitului? Sa fie oare vorba de faptul ca nu vrem sa ne straduim prea mult sa asternem pe hartie ceea ce simtim?

Amintirea

O scrisoare de dragoste este tinuta de obicei pentru mult timp. Mai ales pentru aduceri aminte. Poate si acesta sa fie un motiv care sa ne opreasca sa asternem pe hartie sentimentele. E suficient ca se intampla doar o data pe an, poate la aniversarea voastra sau pentru ziua lui de nastere. Sa scrii o scrisoare de dragoste este tot ceea ce-ti trebuie pentru a-ti aminti ca sunteti inca impreuna.

Dar cum sa faci sa scrii o scrisoare de dragoste si sa nu te simti stanjenita cand iubitul tau o va citi si peste cinci, zece ani? Urmeaza ghidul de mai jos si vei scrie o scrisoare de dragoste imposibil de uitat.



Scrisoarea de dragoste perfecta


Inainte sa incepi, creeaza o atmosfera romantica in jurul tau. Muzica ta preferata sau o melodie care ii place tare mult iubitului tau.

Aseaza poza prefera a iubitului tau in fata ta. Asa te vei concentra numai asupra lui si iti va fi mai usor sa te exprimi: imagineaza-ti ca vorbesti cu el.


Pe o alta foaie de hartie, schiteaza tot ceea ce vrei sa-i spui, de ce este el asa de deosebit. Incearca sa prinzi macar trei din calitatile lui.

Nu exagera. Citeste de mai multe ori fiecare paragraf in parte si intreaba-te: oare va suna la fel si daca va fi citita peste cinci ani? Sentimentele se schimba si daca exagerezi acum cu ele, te vei simti stanjenita peste cativa ani.

Evita limbajul explicit. Este bun pentru dormitor, dar nu si pentru o scrisoare de dragoste.

Dupa ce ai terminat de scris, las-o deoparte cateva zile inainte de a o trimite. Uita-te inca o data peste ea, vezi daca mai trebuie schimbat ceva.

Si ultima atingere romatica: parfumeaza foaia cu parfumul tau preferat. Mirosul te poate apropia de o persoana intr-un mod unic.

Lipeste timbrul, pune-o la posta si asteapta cu nerabdare raspunsul lui! Sa speram ca nu va sosi pe e-mail!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod