Tratamentul cu acid hialuronic - cea mai eficienta solutie in combaterea cearcanelor

Cearcanele sunt o afectiune inestetica, de multe ori datorata noptilor pierdute, stresului, fumatului excesiv si a oboselii acumulate de a lungul timpului, dar ele pot fi si o mostenire genetica. In unele cazuri cearcanele tradeaza anumite probleme medicale recomandat sa se consulte un medic specialist.

Pentru a scapa de cearcane este esential sa urmam un stil de viata sanatos, dar si sa folosim produse cosmetice potrivite varstei si tipului de ten. Aceste remedii insa nu ne fac cearcanele sa dispara ca prin minune, asa cum o poate face acidul hialuronic ! Industria frumusetii a evoluat rapid si iata ca astazi putem scapa definitiv de aceasta problema inestetica in numai 15 minute!

Injectarile cu acid hialuronic sunt printre cele mai solicitate interventii noninvazive realizate la nivelul fetei. Mai multe detalii despre aceasta procedura aflam de la medicul specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reparatorie dr. Klara Bancila.

Ce recomandati pentru a scapa de cearcane?

Tratamentul radical si spectaculos al cearcanelor se face printr-un complex de proceduri ce includ: remodelarea zonei prin injectii cu acid hialuronic+ terapia PRP pentru regenerarea tesuturilor din zona prin imbunatatirea calitatii si texturii pielii de la pleoapa inferioara.

La acestea se adauaga pentru intretinerea si prelungirea efectului, sedinte de mezoterapie cu un cocktail de acid hialuronic, vitamine, antioxidanti, aminoacizi.

Este adevarat ca durata efectului variaza de la cateva luni la cativa ani? De ce depinde aceasta variatie? De tipul de acid folosit, de gradul de hidratare sau de metabolism?

Intr-adevar efectul dureaza de la minium 6 luni pana la 2 ani, variatiile sunt date atat de tipul de acid hialuronic folosit, adica de concentratia lui,  de gradul de vascozitate, daca e reticulat sau nu ,  monofazic sau bifazic, dar ai de variaţiile individuale legate de metabolizarea lui in corpul uman la locul injectarii. Gradul de hidratare infuenteaza aspectul zonei  unde a fost injectat acidul hialuronic.

Cat de frecvent putem repeta procedurile? Exista limite, e nevoie de pauza indelungata?

Tratamentul de injectare cu acid hialuronic poate fi repetat, pentru a mentine efectul obtinut, dupa ce substanta s-a resorbit, adica după minium 6 luni. Daca vrem sa accentuam si mai mult efectul dat de acidul hialuronic, cum ar fi in cazul buzelor de exemplu, se poate repeta procedura dupa minim 1 luna de la prima injectare.

Avantajele si dezavantajele acidului hialuronic fata de alte produse folosite in acelasi  scop (silicon,grasime, proprie).

Printre avantaje se numara: aplicarea pe o mare varietate de indicatii, incepand de la umplerea santurilor nazogeniene, marirea si remodelarea buzelor, accentuarea pometilor, umplerea cearcanelor; ridurilor glabelare si frontale, liftingul sprancenelor, ridicarea varfului nasului, marirea sau augmentarea barbiei( mentonului) si pana la corectarea anumitor asimetrii faciale, restaurarea volumelor faciale pierdute si modificate odata cu inaintarea in varsta sau dupa anumite traumatisme.

Hidrateaza, netezeste si intinereste pielea, imbunatateste tonusul si elasticitatea pielii.  Acidul hialuronic este o substanta ce exista in tesuturile umane, fiind perfect compatibil, nu există reactie de respingere sau alergica, remanenta indelungata; reactiile postinjectare sunt minime, edemul si echimozele daca apar, persista doar cateva zile. Rezultatele sunt naturale. Siliconul are riscul de a migra si a dezvolta granuloame. Grasimea proprie este o varianta si o alternativa naturala, insa remanenta este mai mica, necesită mai multe interventii repetate pentru ca efectul sa se mentina un timp mai indelungat, implicand 2 procedee: recoltarea tesutului adipos prin lipoaspiratie, prepararea si apoi injectarea. Edemul si reactiile inflamatorii postinjectare sunt mai accentuate decat in cazul acidului hialuronic.

Cum trebuie sa ne ingrijim inainte si dupa injectarea cu acid hialuronic?

Inainte de injectare este important sa furnizati chirurgului dumneavoastra plastician datele medicale referitoare la boli de piele, alergii precum si informatii referitoare la medicamnetele pe care le luati in prezent si ce tratamente estetice anterioare s-au mai facut. Se recomanda evitarea medicamentelor anticoagulante si antiinflamatorii in saptamana dinaintea tratamentului.

Pielea sa fie intacta, sa nu existe focare de infectie la locul injectarii, evitate perioadele cu leziuni herpetice active.

Postinjectare trebuie sa evitam expunerea la soare, sauna sau temperaturi ridicate in primele 2 zile dupa tratament; consumul de minim 2,5 l apa /zi in primele 2 saptamani. Nu se recomanda masarea ferma /indelungată a zonei tratate in ziua postinjectare.

In caz de nereusita există un antidot?

Nu putem vorbi de cazuri de nereusita  daca se respecta protocolul de inejctare, insa daca se  exagereaza cu cantitatea injectată si pacienta doreste indepartarea efectului, se poate folosi  hialuronidaza, injectata la locul depozitului de acid hialuronic. De aceea nu se fac niciodata hipercorectii, mai bine se mai completeaza ulterior, dupaa o luna, daca este cazul!

Procedura ofera rezultate imediate?

Efectele apar prin 2 mecanisme: unul de umplere care se vede imediat si al doilea de hidratare si nivelare a zonei, care se vede in timp, in aproximativ trei saptamani, astfel incat evaluarea obiectiva a rezultatului se face in trei saptamani de la injectare.

Ce contraindicatii exista?

In ceea ce priveste contraindicatiile aici sunt vizati pacientii cu tendinta la cicatrizare hipertrofica si keloid; pacientii cu antecedente de boli autoimune sau care urmeaza imunoterapie; pacientii cunoscuti cu hipersensibilitate la acidul hialuronic; femeile insarcinate sau care alapteaza; pacientii cu varsta sub 18 ani; zonele ce prezinta procese cutanate inflamatorii sau infectioase.

Tratamentul nu este dureros, injectiile se fac cu ace foarte fine si in functie de zona tratata si de sensibilitatea pacientului se poate aplica o crema anestezica sau se poate face anestezie locala, inainte de procedura. Mai multe detalii puteti gasi pe www.klarabancila.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod