Secretul anti-aging – Resveratrolul, formula revoluţionară descoperită şi brevetată de Caudalie

Încă de la lansarea sa, în 1993, Caudalie a fost un pionier în crearea unei linii de produse de îngrijire a pielii prin vinoterapie, respectiv prin folosirea ingredientelor din viţă de vie şi struguri, devenind un expert în Polifenoli şi Resveratrol. Astfel, îmbinând ştiinţa, natura şi luxul, Caudalie este primul brand de cosmetice care a folosit formula inovatoare – Resveratrolul, pentru a lupta împotriva semnelor de îmbătrânire. În plus, a brevetat folosirea Polifenolilor stabilizaţi din seminţele de struguri şi a renunțat la utilizarea parabenilor, a fenoxietanolilor, a uleiurilor minerale şi a coloranţilor artificiali.

Povestea Caudalie începe în 1993, când fondatorii Caudalie, Mathilde și Bertrand Thomas, au şansa să-l cunoască pe Dr.
Joseph Vercauteren. Expert recunoscut pe plan mondial în polifenoli, acesta le dezvăluie proprietăţile antioxidante extraordinare pe care le au strugurii şi viţa de vie deţinute de podgoria familiei lor din Franţa. Polifenolii din struguri sunt consideraţi cei mai puternici antioxidanţi derivaţi din ingrediente naturale.

Începând de aici şi până la descoperirea şi brevetarea unui ingredient puternic anti-aging a mai fost doar un pas.  În 1997, Resveratrolul– substanţa produsă în mod natural de viţa de vie pentru a se regenera, este descoperit şi brevetat de Caudalie. Acest ingredient minune provine direct de la tulpinile de viţă de vie cultivate la Château Smit Haut Lafitte (podgoria familiei lui Mathilde) şi în împrejurimile sale din zona Bordeaux şi de pe podgoriile Bergerac din Franţa.  Extractul din tulpini de viţă de vie este complex şi bogat în polifenoli şi oligomeri.
Exclusivitatea Resveratrolului brevetat de Caudalie constă în faptul că această moleculă este titrată şi stabilizată. El este combinat cu acizi graşi, pentru a deveni biodisponibil şi pentru a penetra bine pielea, prelungind în cele din urmă durata de viaţă a celulelor acesteia.

Păstrându-şi poziţia de pionier în domeniul antioxidării, Caudalie lansează în anul 2000 primul ser cu Resveratrol - Ser de fermitate Vinexpert. În 2001, lansează gama de îngrijire a tenului Vinexpert - Vinexpert pentru ochi, cremă de zi şi cremă de noapte.   După 10 ani de la descoperirea eficienţei Resveratrolului în lupta anti-aging, în 2007, Caudalie lansează o nouă generaţie - Resveratrol-Oleyl stabilizat cu acid oleic (un acid gras monosaturat bogat în Omega 9, care are proprietatea de a preveni glicarea – fenomen care conduce la deteriorarea structurii pielii).
Glicarea apare atunci când moleculele de zahăr se ataşează de fibrele de colagen şi le fac să devină rigide şi fragile. Astfel, pielea devine uscată, lipsită de fermitate, formându-se, în cele din urmă, ridurile.

Această moleculă este cea mai recentă descoperire Caudalie, ea stimulează producţia de colagen şi elastină şi, în acelaşi timp, creşte grosimea epidermei . Mai mult, pentru prima dată, glicarea este stopată la origine. Resveratrol-Oleyl a dus la dezvoltarea unei noi game Vinexpert ale cărei rezultate sunt vizibile cu ochiul liber.

Produsele Caudalie care conţin Resveratrol aparţin gamelor Vinexpert şi Premier Cru şi sunt destinate femeilor care doresc să-şi corecteze semnele de îmbătrânire ale pielii – lipsa fermităţii, ridurile.
În România, produsele Caudalie pot fi găsite în exclusivitate în farmaciile Centrofarm.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod