Epilare definitiva SPL: Exista sau nu riscuri?

Epilarea definitiva este, fara doar si poate, una dintre cele mai cerute proceduri in acesta toata.Fie ca vorbim despre epilare definitiva picioare, brate, axila sau inghinal cerintele pe aceasta zona sunt foarte ridicate.  Exista, insa, o sumedenie de mituri, temeri legate de epilarea definitiva, de aceea este foarte important sa vorbim despre riscurile epilarii definitiv care sunt, probabil, principalul motiv pentru care alegi sau nu sa treci pragul unei clinici medical estetice.

Terapeutul Trend Clinic, Adriana Barbu, ne-a explicat in cateva cuvintw cum stau lucrurile in ceea ce priveste epilarea definitiva si, sigur, care sunt... daca sunt... riscurile acestei proceduri.
Cea mai gravă situație amintită atunci când sunt întrebată despre riscurile epilarii definitive este legatura ei cu aparitia cancerului. Din capul locului trebuie spus ca nu exista nicio astfel de legatura, epilarea definitiva nu este un factor de risc in aparitia cancerului. Atentie, nu o spun eu, o spun medicii dermatologici pe care i-am consultat la randu-mi”, explica terapeutul Trend Clinic.

Asadar, daca am eliminat ce era mai rau, trebuie sa spunem ca efectele secundare asociate acestei proceduri de infrumusetare sunt temporare si, in cel mai multe cazuri de slaba intensitate. ”Sigur, putem vorbi despre usoare iritatii locale. Toate acestea depin si de rezistenta fiecarui organism in parte si de cat de sensibila este pielea”, continua Adriana Barbu.

Exista, insa, doua situatii care ar trebui evitate sau tratate cu mare atentie. Aici vorbim despre alunite si herpes. ”Este evident, in jurul alunitelor si pe suprafata lor nu se efectueaza procedura. Este absolut interzis, asa cum este interzisa orice procedura invaziva efectuata pe aceste leziuni, altfel decat in prezenta unui medic. In plus, mai exista problema herpesului. Exista riscul reactivarii unui astfel de virus in zona barbie sau la mustata. Vorbim despre o probabilitate, nici intr-un caz despre certitudine”, conchide terapeutul Trend Clinic, Adriana Barbu.

Bunaoara, iata cum stau lucrurile atunci cand vorbim despre epilarea definitiva si despre riscurile implicate de aceasta procedura. Concluzia este simpla... nu exista riscuri majore, tot ce trebuie sa facem este sa tratam cu atentie si prudenta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod